4 februarie 2023

Deocamdată, nu există nicio amenințare cu o invazie deschisă a Belarusului pe teritoriul Ucrainei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Andriy Yusov , un reprezentant al departamentului principal de informații al Ministerului Apărării de la Kiev, a declarat acest lucru în emisiunea teletonului .

Potrivit lui Yusov, zvonurile despre presupusa invazie a Belarusului sunt doar o parte a operațiunii psihologice a Rusiei.

El a dat asigurări că GUR știe totul despre Șeful Statului bielorus și regimul din țară, inclusiv numărul de grupuri de lovitură, pregătirea forțelor și alte „puncte care ne permit să afirmăm absența unei amenințări:, spune sursa citată.

Totodată, el a subliniat că, chiar dacă situația s-ar schimba, Ucraina este pregătită și a pus la punct toate scenariile posibile.

„Este în interesul lui Putin și al Rusiei să împingă subiectul Belarusului cât mai mult posibil, dar nici Lukașenko nu prea o joacă. Recent, am văzut cum l-a condus pe Lavrov de nas , a spus cât de mult îl iubește pe Putin, și apoi a spus că nu vede o amenințare din partea Ucrainei. Nu vrea să se sinucidă”, a spus Yusov.

Situația în direcția bielorusă rămâne pe deplin sub control.

Nu există nicio mișcare a echipamentelor militare în apropierea graniței, a declarat si Andriy Demchenko , purtătorul de cuvânt al Serviciului de Frontieră de Stat , în emisiunea teletonului.

Zborurile cu avionul în apropierea graniței nu sunt înregistrate, ele au loc adânc în Belarus, a mai spus aceasta a doua sursa.
A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto Wikidata