Publicat: 29 Ianuarie, 2014 - 13:24

Raed Arafat pleacă din funcţia de secretar de stat pe care o deţine la Ministerul Sănătăţii. El va fi numit secretar de stat în M.A.I., unde va conduce Departamentul de intervenţii în situaţii de urgenţă.

Anunţul a fost făcut de vicepremierul Liviu Dragnea. Anterior, premierul Victor Ponta anunţase că Departamentul va funcţiona la Interne, va coordona acţiunile unor instituţii subordonate mai multor ministere şi va fi condus de Raed Arafat.


El va fi şi vicepreşedintele Comitetului pentru situaţii de urgenţă, prezidat de ministrul Administraţiei, Liviu Dragnea.
 

Premierul Victor Ponta a declarat marți seara că Guvernul va înfiinţa, în şedinţa de miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, un Departament de intervenţii la situaţii de urgenţă.

"Pe baza a ceea ce am constatat în aceste zile, mâine, în şedinţa de guvern, vom adopta o ordonanţă de urgenţă pentru constituirea unui Departament de intervenţii la situaţii de urgenţă, aici, în cadrul Ministerului de Interne, dar cu capacitate legală de a coordona forţe şi din alte ministere, în aşa fel încât să nu mai pierdem timp şi energie cu prea multe lucruri birocratice", a anunţat Ponta, prezent, marţi seara, la Ministerul de Interne.