Publicat: 29 Octombrie, 2020 - 08:59
Share

Secretarul de stat al SUA va călători la Hanoi pentru intrevederi cu omologii vietnamezi și pentru a reafirma parteneriatului cuprinzător dintre cele doua tari.

 

Secretarul de stat american, Michael Pompeo, va vizita Vietnamul săptămâna aceasta în cadrul unui turneu în mai multe țări asiatice, potrivit șefului serviciului de presă al Departamentului de Stat al SUA, Morgan Ortegus.

 

"Secretarul de stat Pompeo se va deplasa la Hanoi pentru a se întâlni cu omologii vietnamezi și pentru a reafirma puterea parteneriatului americano-vietnamez, precum și pentru a contribui la angajamentul nostru comun pentru o regiune pașnică și prosperă", a spus diplomatul. Ea nu a precizat când, exact, săptămâna aceasta ministrul de externe va vizita Vietnamul, dar a subliniat că Pompeo va merge acolo după vizita sa în Indonezia.

 

Miercuri, portalul de informații al guvernului vietnamez a raportat că secretarul de stat va sosi în Vietnam pe 29 octombrie, într-o vizită oficială. El a fost invitat de vicepremierul si ministrul de externe al acestei tari, Pham Binh Minh, cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu SUA.

 

Pompeo a sosit în Sri Lanka din India, miercuri ,ca parte a unui turneu în mai multe țări asiatice.

Ciprian Pop

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: