8 august 2022

Departamentul de Stat declară că SUA încă mai au surse de informații în Afganistan

Distribuie pe rețelele tale sociale:

SUA vor folosi toate sursele de informații disponibile pentru a determina modul în care talibanii își respectă angajamentele, a subliniat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Statele Unite au surse în Afganistan pentru informații despre activitățile talibanilor, în ciuda faptului că toți militarii și diplomații americani au părăsit țara săptămâna aceasta. Acest lucru a fost anunțat joi într-un briefing, de catre șeful serviciului de presă al Departamentului de Stat, Ned Price.

„Avem surse de informații pe care nu le difuzăm public, există și surse care sunt disponibile tuturor și putem monitoriza rețelele de socializare”, a spus el, răspunzând la o întrebare cu privire la modul în care autoritățile SUA vor monitoriza conduita talibanilor care controlează puterea din țară, promisiunile făcute de ei.

„Vom folosi fiecare sursă de informații disponibile pentru a determina modul în care talibanii își respectă angajamentele”, a adăugat Price.

Anterior, șeful serviciului de presă al Departamentului de Stat a spus că Statele Unite evaluează declarațiile potențialilor reprezentanți ai autorităților afgane și vor lua în considerare problema asistenței acordate Afganistanului după formarea unui guvern în această țară și acțiunile sale. El a mai menționat că Washingtonul se va concentra asupra modului în care noul guvern asigură ieșirea în siguranță a cetățenilor din țara, respectă drepturile omului, inclusiv drepturile femeilor, fetelor și reprezentanților minorităților.

Redactor Ciprian Pop