28 noiembrie 2021

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, distins cu premiul Departamentului de Afaceri Economice şi Sociale al Naţiunilor Unite

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, distins cu premiul Departamentului de Afaceri Economice şi Sociale al Naţiunilor Unite (UN DESA) pentru inovaţie şi excelenţă în serviciu public

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Guvernului României va primi distincţia UN DESA pentru inovaţie şi excelenţă în serviciu public în cadrul galei organizate la „United Public Service Forum 2021”.

În fiecare an, în cadrul unei ceremonii de premiere, UN DESA recunoaşte excelenţa în serviciul public prin răsplătirea realizărilor creative şi contribuţiilor instituţiilor publice la o administraţie publică mai eficientă şi mai receptivă în ţările din întreaga lume. Din 193 de ţări membre ONU şi 63 de ţări înscrise la categoria „Creşterea eficienţei instituţiilor publice de a îndeplini Obiectivele de Dezvoltare Durabilă”, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a fost desemnat câştigător, recunoscându-i-se altfel inovaţia şi excelenţa în servirea interesului public şi contribuţia semnificativă la îmbunătăţirea administraţiei publice din România.

„Am îndrăznit să credem într-o Românie Durabilă şi iată cum toate eforturile noastre din ultimii 4 ani pe zona de dezvoltare durabilă sunt recunoscute oficial de cea mai importantă organizaţie internaţională din lume. Drumul nostru spre un viitor durabil nu se opreşte aici. Suntem şi mai motivaţi să promovăm cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030 în România. Fructificarea tuturor realizărilor Departamentului ţine şi de eforturile fiecăruia dintre noi, în viaţa cotidiană. Numai prin eforturi conjugate, alegeri conştiente şi sustenabile putem ajunge la prosperitatea pe care ne-o dorim pentru generaţiile viitoare”, a declarat Laszlo Borbely, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

United Public Service Forum 2021 va avea loc anul acesta la Dubai, Emiratele Arabe Unite, în perioada 13-15 decembrie 2021, sub tema „Inovarea viitorului serviciu public: noi modele de guvernare pentru o nouă eră pentru a atinge obiectivele de dezvoltare durabilă”.

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a fost invitat să participe la ceremonia de premiere dar şi la 5 workshop-uri care au ca scop prezentarea de bune practici şi dezvoltarea abilităţilor necesare pentru a concepe acţiuni concrete pentru accelerarea progresului în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în următorul deceniu.

De asemenea, consilierul de stat Laszlo Borbely va reprezenta ţara noastră la masa rotundă ministerială în cadrul căreia vor fi dezbătute probleme şi tendinţe emergente, strategii, acţiuni şi abordări inovatoare pentru furnizarea de servicii eficiente şi transformarea instituţiilor.

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă va promova iniţiativa premiată şi acţiunile României de a implica fiecare segment al societăţii în implementarea Agendei 2030 în România într-o manieră holistică în cadrul unui stand de prezentare, pe parcursul celor 3 zile de forum.