29 iunie 2022

Depozitarul Central se alătură acţiunilor educaţionale şi de promovare prilejuite de World Investors Week

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Depozitarul Central se alătură acţiunilor educaţionale şi de promovare prilejuite de World Investors Week, oferind gratuit, în săptămâna 25-29 octombrie 2021, serviciul de înregistrare a codului IBAN utilizat pentru efectuarea plăţilor de dividende prin virament bancar

Ca în fiecare an, Săptămâna Mondială a Investitorilor este aniversată şi în România, sub egida Autorităţii de Supraveghere Financiară, cu sprijinul Depozitarului Central, care oferă gratuit, celor interesaţi, în perioada 25 – 29 octombrie anul curent, serviciul de înregistrare a codului IBAN, utilizat pentru efectuarea plăţilor de dividende prin virament bancar.

„Săptămâna Mondială a Investitorilor dobândeşte, în România, semnificaţii tot mai profunde şi valenţe tot mai complexe, de la an la an. Acest lucru este direct corelat, din fericire, cu nivelul de dezvoltare a pieţei de capital româneşti şi cu numărul celor interesaţi de fenomenul financiar.

Deşi finalul lunii octombrie ne găseşte, din nou, într-un context complicat din punct de vedere pandemic şi social, piaţa de capital românească are multe motive de optimism şi încredere, de speranţă şi sărbătoare. Depozitarul Central se alătură, din nou, manifestărilor prilejuite de eveniment şi îşi aşteaptă, cu porţile on-line deschise, toţi investitorii şi partenerii. Accelerarea digitalizării proceselor şi serviciilor oferite permite desfăşurarea tuturor activităţilor curente într-un cadru sigur, profesionist şi eficient.”, a declarat Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central.

Deţinătorii de instrumente financiare care nu sunt clienţi ai unui intermediar îşi vor putea înregistra gratuit codul IBAN, pe baza actului de identitate, a unui extras de cont de la bancă şi a completării formularului de colectare a codului IBAN, timp de o săptămână, începând cu data de 25 octombrie 2021, prin transmiterea documentelor necesare înregistrării codului IBAN utilizând serviciile poştale (Depozitarul Central S.A., Bulevardul Carol I, Nr. 34-36, Bucureşti, Sector 2, Cod poştal: 020922) sau corespondenţa electronică (contact@depozitarulcentral.ro).

Mai multe informaţii despre documentele necesare înregistrării codului IBAN pot fi obţinute accesând pagina de internet a Depozitarului Central: https://www.roclear.ro/Detinatori/DetinatoriDistribuireDividende

Înregistrarea codului IBAN la Depozitarul Central este necesară şi utilă deţinătorilor de instrumente financiare care nu au cont deschis la un intermediar, pentru încasarea automată a dividendelor sau a altor sume de bani cuvenite, plata acestora fiind instructată de către Depozitarul Central, prin intermediul agentului de plată desemnat de emitentul la care respectivul acţionar are deţineri.