Publicat: 3 August, 2017 - 11:43

Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente plăţii de dobândă anuală pentru titlurile de stat FIDELIS, ediţia CENTENAR, emise de MINISTERUL DE FINANȚE

Depozitarul Central informează investitorii că, începând cu data de 04.08.2017,  distribuie sumele de bani aferente primei plaţi de dobândă anuală pentru titlurile de stat emise de MINISTERUL DE FINANȚE în 2016 (simbol R1808A). Emitentul va plăti deţinătorilor sumele de bani utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea primei dobânzi anuale este in valoare de 2,15 lei/obligaţiune. 

Deţinătorii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul deţinătorilor emitentului, la data de 31.07.2017.

Deţinătorii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central işi pot încasa sumele de bani prin intermediul acestuia.

Pentru deţinatorii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face astfel:

-    prin transfer bancar.
-    în numerar, la ghişeele bancare ale BCR S.A. din întreaga ţară.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare și registru.