7 decembrie 2021

Deputat Anamaria Gavrilă: Termocentrala Mintia trebuie să revină Primăriei Deva

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Deputat Anamaria Gavrilă: Termocentrala Mintia trebuie să revină Primăriei Deva, nu GSP Power. Cer actualei Puteri să nu facă aceleaşi greşeli ca la Bruxelles.

Ce să vezi? Comisia Europeană mi-a dat dreptate şi a decis scoaterea din PNRR a proiectului în valoare de 600 milioane de Euro servit de ministrul Energiei companiei GSP Power.

Pentru încercarea de a-i exclude pe investitorii din energie oneşti dintr-o competiţie pentru fonduri europene care ar trebui să fie deschisă şi corectă, Virgil Popescu ar trebui să îşi dea demisia.

În acest context, procesul de vânzare a activelor Termocentralei Mintia către GSP Power trebuie să fie stopat, urmând ca termocentrala să revină Primăriei Deva şi să fie retehnologizată pe fonduri europene. Nu poţi să închizi Mintia pentru a transfera activele termocentralei, pe sub masă, într-un proces lipsit de transparenţă, aceleiaşi GSP Power.

Cer actualei Puteri să nu facă aceleaşi greşeli ca la Bruxelles! Termocentrala care asigură termia în Deva trebuie să revină administraţiei publice locale. Cu 600 de milioane de Euro, banii europeni pe care Virgil Popescu ar fi vrut să îi verse direct în buzunarele GSP Power, am putea avea la Deva cea mai performantă şi mai ecologică termocentrală din Ardeal. Sigur ne-ar rămâne bani să schimbăm şi reţeaua de termoficare din oraş.

19.07.2021

Deputat AUR Anamaria Gavrilă
Circumscripţia electorală 22 HUNEDOARA