2 decembrie 2021

Deputat Bogdan Trif: Mai există, oare, stat de drept în România?

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Hoţia USR la vot – un atentat la siguranţa naţională şi la democraţia din România

Furtul de tip stalinist de la alegerile locale din 2020, pentru Primăria Sectorului I din Bucureşti, a fost surprins de camerele de luat vederi. Persoane neautorizate, membri USR, au pătruns nestingherite în camera în care erau depozitaţi sacii sigilaţi, cu voturi. Mulţi dintre ei părăsesc încăperea cărând rucsaci plini în spate, fără să fie deranjaţi de nimeni, fără să fie opriţi, legitimaţi şi controlaţi în bagaj.

Prima reacţie a lui Clotilde Armand, a doua zi după ce imaginile au devenit publice, a fost: „Nouă, celor de la USR, ni s-a spus că nu funcţionează camerele de supraveghere”. Cu alte cuvinte, „cineva” le-a spus că aveau liber la furt. Singura problema a lui Clotilde era cum de au funcţionat camerele şi cum de au ajuns imaginile la presă?

Procurorul de la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) care anchetează furtul a ieşit public şi a confirmat că alegerile au fost fraudate grosolan, dând şi exemple concrete.

De ce nici până acum persoanele care au intrat ilegal, aşa cum a confirmat procurorul de caz, nu au fost reţinute sau măcar audiate?

Ne-am întors, oare, la epoca de glorie a lui Stalin, care spunea „Nu contează câţi votează, contează cine numără voturile”?

PSD a făcut plângere penală împotriva acestui furt, care aduce atingere siguranţei naţionale şi democraţiei din România. A trecut deja aproape un an de atunci.

Mai există, oare, stat de drept în România, în condiţiile în care fraudarea voinţei românilor nu este pedepsită, iar hoţii ocupă funcţii înalte în stat, în care nu au fost aleşi, ci pe care şi le-au asigurat prin furt?

Cine îi protejează pe aceşti hoţi de voturi pentru că, dacă era vorba despre oricare alt partid, alegerile erau anulate, iar hoţii zăceau, acum, în Beciul Domnesc?

Nu întâmplător, USR-Plus, când a intrat la guvernare, a cerut să aibă ministrul Justiţiei, iar acum vor neapărat desfiinţarea SIIJ pentru că cei care anchetează acest furt sunt procurori de la SIIJ. Nu ne vom rezuma la demersuri în justiţie, ci, aşa cum a anunţat preşedintele PSD, vom strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand din funcţia de primar al Sectorului I din Bucureşti. Nu vom permite anihilarea democraţiei şi întoarcerea la dictatură!

Solicităm instituţiilor să apere statul de drept pentru că un asemenea abuz, surprins chiar de camerele de supraveghere, duce România cu zeci de ani în urmă, în epoca statului sovietic, ştergând-o de pe harta ţărilor democratice.

Deputat Bogdan Trif, Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu