19 octombrie 2021

Deputat Bogdan Trif: Tribul USR-PNL dă foc ţării

Distribuie pe rețelele tale sociale:

După ce premierul României habar n-avea cât costă o pâine, iar ministrul de Finanţe nu ştia cât este salariul minim pe economie – lucruri inacceptabile pentru astfel de demnităţi pentru că, orice măsuri economice iei, trebuie să pleci de la coşul minim, astfel încât să te asiguri că oamenii cu venit minim pot să trăiască -, ministrul Muncii refuză să pună în aplicare legile de dublare a alocaţiilor şi mărire a pensiilor, legi votate în Parlament, promulgate de preşedinte şi publicate în Monitorul Oficial al României.

După ce ministrul Energiei a liberalizat preţul energiei în interesul companiilor străine şi în detrimentul românilor, preţul a crescut enorm, în timp ce veniturile românilor au fost îngheţate.

După ce ministrul Economiei a luat doar măsuri de distrugere a firmelor cu capital românesc, după ce ministrul Agriculturii i-a abandonat efectiv pe producătorii agricoli şi pe crescătorii de animale autohtoni, premierul l-a dat afară pe ministrul Justiţiei pentru că „se opune modernizării României” prin blocarea programului PNDL 3, denumit acum „Anghel Saligny”, program conceput şi implementat de PSD. Cu alte cuvinte, PNL recunoaşte munca şi rezultatele PSD-ului şi este dispus chiar să-i sacrifice pe cei de la USR pentru continuarea acestui program.

USR, care a intrat la guvernare în urma acţiunii „Fără penali în funcţii publice”, a ajuns, de dragul ciolanului, să stea la masă cu un premier penal. Dan Barna a ajuns chiar să declare public, într-o emisiune TV, că fenomenul corupţiei este ceva periferic şi o temă falsă. Mai mult, tăierea pensiilor speciale a rămas o simplă minciună, prin care USR a amăgit o parte din electorat. În calitate de deputat, i-am adresat o interpelare domnului vicepremier Barna (înregistrată cu nr. 1187A/20.04.2021), pe această temă, iar răspunsul acestuia a fost că s-au tăiat doar pensiile speciale ale parlamentarilor (proiect de lege iniţiat de PSD şi votat în Parlament de toate partidele, cu excepţia UDMR). În rest, nimic concret, după cum puteţi citi în răspunsul publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, la adresa http://www.cdep.ro/interpel/2021/r1187A.pdf

La toate aceste nenorociri marca PNL-USR, se adaugă împrumutul de 55 de miliarde de euro făcut de guvernul PNL-USR într-un timp atât de scurt, care va apăsa greu pe umerii românilor mulţi ani de acum încolo, prin plata unor dobânzi uriaşe.

Dacă USR vrea ca premierul penal Cîţu să plece imediat de la guvernare, are o variantă extrem de simplă şi rapidă: demisia în bloc a miniştrilor USR, care are drept consecinţă căderea Guvernului, aşa cum prevede Constituţia României. Şi ar mai fi o variantă: să semneze moţiunea PSD de demitere a Guvernului.

Avem şi o satisfacţie, ce-i drept, amară: acum, când s-au certat, USR şi PNL dau sută la sută dreptate tuturor celor spuse de PSD referitoare la incompetenţa miniştrilor, precum şi la şantajul şi hoţiile practicate de partenerii de guvernare.

Concluzia e clară: Guvernarea PNL-USR a fost un dezastru pentru români şi România! Acest trib pus pe jaf şi distrugere trebuie să plece!

P.S.: Două întrebări pentru acei sibieni care au votat PNL sau USR: Vă place actuala guvernare?
Trăiţi mai bine?

Deputat Bogdan Trif, Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu