29 iunie 2022

Deputat Gabriel-Valer Zetea: Această creştere modestă a economiei în raport cu nivelul anterior pandemiei nu se resimte în niciun fel în buzunarele cetăţenilor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Faţă de nivelul anterior pandemiei, creşterea economică este sub 2%, în timp ce împrumuturile sunt de 1000 de euro/secundă

„Partidul Social Democrat solicită autorităţilor, şi în special premierului penelist Cîţu, să informeze corect cetăţenii cu privire la evoluţiile economice din România. Avansul economic de 13%, raportat de Institutul Naţional de Statistică pentru trimestrul al doilea din 2021, reprezintă o creştere de doar 1,9 puncte procentuale în comparaţie cu nivelul la care se afla economia naţională înainte de pandemia COVID-19”, a declarat deputatul PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

Mai mult, în timpul Guvernelor Orban şi Cîţu, România s-a aflat într-o recesiune profundă, înregistrând o scădere economică în patru trimestre consecutive. Trist este faptul că pentru această revenire din pandemie, de doar 1,9%, Guvernul României s-a împrumutat în toată această perioadă cu circa 1.000 de euro pe secundă! Este şi mai grav că această creştere modestă a economiei în raport cu nivelul anterior pandemiei nu se resimte în niciun fel în buzunarele cetăţenilor. Pentru 99% dintre cetăţeni nivelul de trai s-a deteriorat semnificativ pe fondul inflaţiei galopante scăpate cu totul de sub control de către guvernanţi şi această erodare accelerată a nivelului de trai din România va continua şi în lunile următoare, în contextul creşterii explozive a preţurilor pentru gaze naturale şi energie electrică.

„În tot acest timp, veniturile românilor rămân îngheţate: pensiile, salariile, alocaţiile nu reprezintă o urgenţă pentru Guvernul PNL-USR. Românii trebuie să ştie că peneliştii şi useriştii sunt preocupaţi doar de luptele interne din propriile partide şi că toate promisiunile făcute în campanie au fost doar minciuni electorale de care s-au dezis imediat ce au ajuns la guvernare”, a precizat Gabriel Zetea, parlamentar PSD Maramureş.

Deputat PSD
Gabriel-Valer Zetea