8 decembrie 2021

Deputat Gheorghe Şimon: Zeci de hectare rămân în paragină pentru că agricultorii nu mai au cum să lucreze cu utilaje rudimentare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

PNRR, planul unui eşec liberal

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă propus de liberali nu valorează nici măcar cât hârtia pe care a fost scris, dovadă şi criticile venite de la Bruxelles. Incompetenţii conduşi de Cîţu au improvizat un document fără fundament, fără calcule precise, pe modelul pe care acţionează de mai bine de un an de când sunt la putere.

Nici măcar cea de-a treia variantă nu a fost mai bună decât precedentele. Comisia Europeană a demolat şi a această variantă de PNRR trimisă la Bruxelles. Sunt 24 pagini de critici consistente, de la infrastructură până la educaţie, referitoare la costuri nejustificate, supraestimări, neconcordanţe între sume, lipsă metodologii de calcul, lipsă informaţii sau informaţii neclare.

În timp ce ţăranii români au sufletele arse şi mâinile crăpate de munca grea, în timp ce zeci de hectare rămân în paragină pentru că agricultorii nu mai au cum să lucreze cu utilaje rudimentare suprafeţe mari de teren, România rămâne singura ţară europeană care nu are acest capitol cuprins în PNRR.

Deşi PSD a pus la dispoziţia Guvernului Cîţu un document bine documentat, coerent şi pertinent de unde să se „inspire”, actualul guvern a reuşit încă o dată să facă România de râs! Îşi asumă cineva că putem pierde avansul de aproape 4 miliarde de euro, de care ţara are disperată nevoie, pe care l-ar fi primit, până la finalul anului, dacă guvernul şi-ar fi făcut datoria?

E foarte grav ce se întâmplă. Nici măcar EPP din care fac parte liberalii nu are încredere în măsurile propuse de Guvernul Cîţu în PNRR, pentru că ei sunt cei care au cerut dezbaterea controlului Parlamentului European asupra evaluării PNRR, după ce la Bucureşti planul nu a trecut prin Parlament la solicitarea premierului.

Demiterea guvernului Cîţu a devenit o necesitate. PSD va depune moţiune de cenzură şi face apel la toţi parlamentarii să pună binele public mai presus de interesul politic partizan.

Gheorghe Şimon, deputat PSD
Declaraţie de presă – deputat Gheorghe Şimon (PSD)