7 decembrie 2021

Deputat Mirela Elena Adomnicăi: Lipsesc 13 miliarde de lei din veniturile preconizate pentru 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În timp ce premierul vorbeşte despre bunăstare, fericire şi creştere economică, românii sunt obligaţi să strângă cureaua şi să plătească pentru deciziile halucinante ale actualului guvern.

După ce că am fost îndatoraţi până peste cap, prin împrumuturile de peste 50 de miliarde de euro contractate de Cîţu, acum aflăm din declaraţiile fostului ministru al finanţelor că după primele 6 luni din guvernarea alianţei PNL-USR-UDMR, lipsesc 13 miliarde de lei din veniturile preconizate pentru 2021.

Această ilegalitate flagrantă comisă de guvernul Cîţu la elaborarea legii bugetului, a ieşit la iveală odată ce liberalii au început să se certe înaintea congresului. Veniturile false înscrise în buget, sunt principalul motiv pentru care s-au blocat toate investiţiile din România prin PNDL. Ce face premierul Cîţu în tot acest timp? Negociază cu primarii, în încercarea disperată de a-şi asigura preşedinţia PNL, amăgindu-i cu o viitoare rectificare bugetară! Pe fondul acestei găuri bugetare, asta nu va face decât să adâncească criza şi să le creeze aleşilor locali iluzia că-şi vor putea finanţa investiţiile la nivel local. În realitate, nu este vorba decât despre noi promisiuni mincinoase, în timp ce puţinii bani disponibili pentru investiţii, vor ajunge doar la cei de care are nevoie Cîţu pentru a obţine voturi la congresul PNL.

Ce fac românii, când principala preocupare a guvernanţilor e să se lupte pentru putere? Plătesc „nota de plată” a incompetenţei guvernamentale, pierzând în medie peste 2850 de lei anual din cauza scumpirilor din ultima perioadă şi a îngheţărilor/tăierilor de venituri dispuse de guvernarea actuală de dreapta, o guvernare total decuplată de la nevoile oamenilor şi ale economiei naţionale. Oamenii obişnuiţi sunt sufocaţi de scumpiri şi sărăcesc lună de lună. Preţurile produselor esenţiale în coşul lunar de consum cresc fără încetare: energie +17%, benzină şi motorină +12%, ulei +16%, pâine +5%, brânză +5%, fasole +5%, etc.

Din păcate asta este realitatea evidenţiată de statistica oficială, care contrazice astfel halucinaţia lui Cîţu că „preţurile scad” şi că „românii sunt mai fericiţi”. Nu românii sunt fericiţi în guvernarea Cîţu, ci doar clientela politică a PNL, USR-PLUS şi UDMR, iar plusul pe care-l vede Cîţu nu există decât în capul şi-n propaganda sa!

Mirela Elena Adomnicăi
Deputat PSD Suceava