18 octombrie 2021

Deputat Nicolae Georgescu: Faceţi cunoştinţă cu ministrul scumpirilor!

Lighting decor macro

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Deputat Nicolae Georgescu: Faceţi cunoştinţă cu ministrul scumpirilor! Este liberal, preferă contractele cu dedicaţie, în opoziţie se jura că liberalizarea pieţei energetice nu va aduce scumpiri pentru consumatori, iar de când este ministru al Energiei preţurile cresc şi bat record după record.

Conform unui raport al companiei Enel, energia din România a devenit mai scumpă decât în Italia sau Spania. Spre exemplu consumatorii rezidenţiali din România au înregistrat anul trecut o creştere cu 4,1% , în timp ce în Italia preţul a scăzut anul trecut cu 3,4%, iar în Spania cu 11%. În cazul consumatorilor industriali vedem că Italia a înregistrat o scădere de preţ de 22%, România o creştere de preţ de 5,9%, iar Spania o scădere de preţ de 20,3%.

De la 1 iulie preţul energiei electrice se va majora până la 13% pentru cei care nu au contracte pe piaţa liberă de electricitate, iar gazele naturale cu 18% !! Deci, cu Virgil Popescu la conducere, România a devenit o ţară cu energie scumpă, care contribuie la creşterea preţurilor la orice produs, dar cu salarii şi pensii îngheţate.

În mandatul ministrului scumpirilor importul de energie creşte constant, costul de transport şi distribuţie este nejustificat de mare, ajutoarele de stat merg unde nu este necesar, nu se face nimic pentru extragerea gazelor din Marea Neagră, se înlocuiesc specialiştii din instituţiile cheie din domeniul energiei cu liberali fără nicio pregătire şi este subminată constant economia naţională.

În sesiunea de toamnă voi solicita conducerii PSD să iniţieze o moţiune simplă pe numele acestui domn supranumit ministrul scumpirilor!

Plecaţi acasă, domnule Popescu!

Nicolae Georgescu, deputat PSD
15 iulie 2021