24 ianuarie 2022

Deputat Vasilică Toma: Cristian Ghinea nu a oferit nicio consultare reală cu reprezentanţii sociali şi economici

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Stăpânul Planului Naţional de Ratare al României, Cristian Ghinea, trebuie să demisioneze acum!

În acest moment, unul dintre cele mai importante portofolii din Guvernul României aparţine Investiţiilor şi Proiectelor Europene, unde îşi dă măsura incompetenţei useristul Cristian Ghinea.

Că ar fi fost la Proiecte Europene, la Finanţe sau în oricare minister, ar fi fost la fel, pentru că acest domn cu pretenţii docte, sfătos în declaraţii şi de neînduplecat în planurile sale din start ratate, deţine orice alte calităţi şi competenţe, numai pe cele necesare gestionării unui minister, nu!

Şi, ca orice persoană pentru care nu competenţa şi responsabilitatea contează, ci câştigul personal şi de grup, manifestarea arogantă şi satisfacerea celor care preferă tocmai astfel de persoane în funcţii, domnul Ghinea a devenit Dinu Păturică al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, pe care l-a transformat magistral în Planul Naţional al Ratării României.

Trebuie să recunoaştem că există un geniu şi în eşec şi ratare! În acest sens, domnul Ghinea este reper mondial.

PNRR-ul României a avut suficient timp să fie elaborat. PNRR a fost retrimis nu o dată de Comisia Europeană cu observaţiile de rigoare. În schimb, domnul Ghinea, care se laudă că a muncit din greu pentru a asigura un viitor României prin PNRR şi îşi plânge de milă, aşteptând să fie mângâiat pe cap şi căinat pentru atâta efort, a făcut următoarele:

1. Nu a oferit nicio consultare reală cu reprezentanţii sociali şi economici, mimând o aşa-zisă transparenţă, care, de fapt, nu a fost altceva decât o mimare umilitoare şi discursuri cu limbaj de lemn.

2. Nu a spus niciodată ce s-a făcut cu fişele tehnice pe care, chipurile, le-a pus la dispoziţie tuturor pentru a veni cu propuneri de proiecte. Practic, o altă mare bătaie de joc administrată tuturor acelora care au crezut în cuvântul acestui domn şi în faptul că implicarea lor contează în vreun fel.

3. Nu ştim cine sunt „experţii” care au elaborat fişele pentru proiectele din PNRR şi nici nu vom şti vreodată, din simplul motiv că numai domnul Ghinea şi cercul lui de interese au decis pe un simplu criteriu: avantajul personal şi de grup!

4. Nu ştim cine îşi asumă răspunderea pentru eşecul PNRR, care tocmai s-a întors- din nou!!- de la Comisia Europeană cu multe observaţii, cum şi era de aşteptat! Ceea ce înseamnă că aprobarea pentru PNRR ar putea veni de-abia la sfârşitul lui septembrie. Consecinţa? Ratăm un an din absorbţia fondurilor alocate PNRR. Timp în care toate statele membre îşi vor fi primit deja prefinanţările în valoare de miliarde.

Ştim că toate economiile statelor membre se redresează, iar economia românească şi întreaga Românie, nu. Pentru că, pentru domnul Ghinea, redresarea înseamnă ratare, iar singura rezilienţă pe care o cunoaşte este aceea la orice propunere constructivă şi orice proiect care poate fi benefic pentru români.

Dacă cineva mai avea vreo îndoială, în ciuda tuturor avertismentelor date de social-democraţia românească, PNRR este doar instrumentul de satisfacere a intereselor ale sponsorilor şi puşculiţa de partid ale celor care cred că şi-au luat ţară şi popor pe persoană fizică.

Pentru domnul Cristian Ghinea, am un singur cuvânt: Demisia!!

A ratat PNRR. A ratat Temporary Framework. Ratează exerciţiul financiar multianual european 2021-2027! Ratează Next Generation UE.

Infrastructura României e la pământ. De infrastructura Moldovei nici nu mai zic, regiune izolată intenţionat şi lăsată în subdezvoltare economică. Ca şi infrastructura, întreaga Românie va ajunge la pământ. Iar această ratare poartă un nume: Cristian Ghinea!

Declaraţie de presă – Vasilică Toma, deputat PSD 15 iunie 2021