Publicat: 31 Mai, 2012 - 18:30
Share

Deputatul PSD de Vrancea Ciprian Nica consideră că raportul UNICEF conform căruia mai mult de 25% dintre copiii României trăiesc în familii aflate sub pragul naţional al sărăciei este rezultatul "politicilor de risipă" duse de Guvernele PDL conduse de Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu.

"Aceste guverne nu au ştiut altceva decât să risipească banii puţini pe care îi avea România şi care, din nefericire, în loc să ajungă la copiii defavorizaţi au ajuns la clientela politică a PDL sau au fost aruncaţi în proiecte fantasmagorice.Iată cum politicile antisociale ale guvernelor PDL, în care s-a pus accent pe tăieri masive de salarii, pe săderi ale indemnizaţiilor pentru creşterea copilului au dus la creşterea accentuată a numărului de copii care trăiesc în familii sărace. În tot acest timp, aceleaşi guverne care tăiau salariile nu au ezitat nici un moment să acorde bani pentru construirea de telegondole care nu duc nicăieri, de fântâni arteziene în comune care nu au canalizare. Acelaşi guverne care au aruncat banii pe proiecte aiuristice şi protocoale fără precedent", spune acesta prin interemediul unui comunicat de presă remis de Nica Amos News.

Potrivit acestuia, raportul UNICEF vine după un alt studiu al organizaţiei care pasează România pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte abandonul copiilor.

"Copiii sunt abandonaţi în spitale sau, uneori, chiar aruncaţi la gunoi. În acelaşi timp, UNICEF arată că tot mai mulţi copii fug de acasă. 95% dintre aceştia fug din cauza familiei şi a sărăciei. Acesta este stadiul în care i-a adus PDL pe români", spune Nica.

Ciprian Nica consideră că actualul Guvern USL, condus de Victor Ponta, trebuie să schimbe această stare de lucruri, iar până acum a arătat că este un guvern al faptelor, un guvern care munceşte pentru interesele românilor.


„Este timpul să trecem la fapte şi să schimbăm astfel de statistici care nu fac cinste României. Guvernul USL  a început deja să facă acest lucru. Toţi copiii noştri trebuie să trăiască fără să ştie ce este aceea grija zilei de mâine. Copiii sunt viitorul, iar politicienii responsabili trebuie să aibă ca aceştia să nu trăiască în sărăcie. Iresponsabilitatea PDL a făcut ca 25% din copii să nu se poată bucura, în ultimii patru ani de zile de copilărie”, consideră parlamentarul.