Publicat: 13 Martie, 2012 - 11:40
Share

Deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica a depus în Parlament declaraţia politică „România salvează-te, aruncă PDL peste bord!” în care dezavuează dublul limbaj al reprezentanţilor PDL care au demarat o campanie prin care cetăţenii sunt îndemnaţi să cumpere produse româneşti pentru că astfel vor crea noi locuri de muncă şi nu vor lăsa economia să moară.
„Aceste îndemnuri mobilizatoare sunt lansate după ce Guvernul PDL a înnecat şi ultima brumă de economie românească prin aşa- zisele măsuri de austeritate şi a concediat aproape un milion de oameni în cinci ani de zile. Campania reprezentanţilor PDL care plâng pe umărul economiei românești este, evident, o nouă tentativă grosolană de manipulare și care arată cât de disperat este acest partid lipsit de orice viziune şi perspectivă economică”, susţine deputatul Ciprian Nica.

Social-democratul crede că PDL nu-i mai poate păcăli pe cetăţenii României pentru că cele 7-8 Guverne Boc au închis zeci de mii de societăţi comerciale datorită fiscalităţii excesive, a lipsei de predictibilitate, îndeosebi în zona financiară, a birocraţiei, a impozitării excesive a forţei de muncă, a măririi TVA etc.
„Un exemplu de fiscalitate excesivă este şi HG 50/2012 prin care deţinătorii de antrepozite fiscale sunt obligaţi să majoreze capitalul social subscris al societăţii la 25.000 lei şi să depună o garanţie care să acopere riscul neplăţii accizelor pentru produsele purtătoare de astfel de taxe în valoare de 5.000 Euro. Aplicarea HG duce la scăderea numărului antrepozitelor fiscale din Vrancea cu 50%, iar cei mai afectaţi de acest act normativ vor fi micii producători de vin. Dacă în data de 1 ianuarie 2004, existau în judeţul Vrancea 236 de antrepozite fiscale, astăzi, după aplicarea HG 50/2012 mai sunt doar 40”, a dat exemplu parlamentarul.

În declaraţia sa Ciprian Nica le cere celor de la PDL să înceteze cu minciuna, demagogia şi limbajul dublu.

În ceea ce-i privește pe români, deputatul le transmite următorul mesaj: „România salvează-te, aruncă PDL peste bord!”