27 mai 2022

Deputatul PSD Maramureş, Gabriel Zetea, un an de mandat în Parlamentul României

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ales deputat în Circumscripţia 26 Maramureş, în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, social-democratul Gabriel Zetea a depus jurământul de credinţă în Parlamentul României, în 21 decembrie 2020. La 1 an de mandat, parlamentarul de Maramureş îşi prezintă activitatea în cifre.

Deputatul Gabriel Zetea face parte din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, aici unde, la un an de la învestirea sa în înalta demnitate publică, a participat la dezbaterile pe Legea Bugetului de stat pentru anul 2022. În cadrul comisiei a depus un amendament ca naveta elevilor din învăţământul preuniversitar de stat să fie restituită de la bugetul de stat. În calitate de deputat PSD în Parlamentul României, Gabriel Zetea face parte din Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, este secretar al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Sudan, al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Cipru şi preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Islanda.

„Activitatea parlamentară în cifre, la un an de mandat, arată că am avut 10 luări de cuvânt în 8 şedinţe, am depus în scris două declaraţii politice, am iniţiat 14 propuneri legislative din care una a fost promulgată lege, am depus 23 de întrebări şi interpelări şi am semnat 6 moţiuni. Intervenţiile mele, atât prin întrebări sau interpelări, cât şi luările de cuvânt în plen au avut la bază solicitări ale maramureşenilor şi ale cetăţenilor României care mi-au cerut ajutorul în obţinerea unor răspunsuri punctuale sau pentru clarificarea anumitor situaţii la diverse ministere sau chiar la Avocatul Poporului. Am promis că vocea maramureşenilor va fi auzită în Parlamentul României şi mă ţin de cuvânt. Tuturor celor care mi-au acordat încrederea şi votul, cu un an în urmă, le mulţumesc şi îi asigur că mergem mai departe, împreună”, a precizat parlamentarul social-democrat de Maramureş, Gabriel Zetea.

Deputat PSD
Gabriel-Valer Zetea