21 septembrie 2021

Deputatul PSD Marius Budăi: Botoşănenii, trataţi cu dispreţ de premierul Cîţu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Prezent la Botoşani, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru a-şi face campanie electorală şi a-i susţine pe foştii pedelişti din cadrul PNL în alegerile interne, premierul Florin Vasile Cîţu a refuzat dialogul cu reprezentanţii opoziţiei şi, mai mult, a secretizat şedinţa cu primarii liberali prin interzicerea presei pe motiv că discuţiile vizau celebrul PNRR.

„Ne-am arătat public disponibilitatea de a ne întâlni cu premierul Florin Cîţu la Botoşani, dar a refuzat dialogul, preferând o întâlnire electorală cu primarii PNL pentru a obţine susţinerea în alegerile interne pentru el şi pentru prefectul Dan Nechifor. În faţa reprezentanţilor presei, pe care nu i-a lăsat, iniţial, nici măcar să-şi ia imagini de la eveniment, revenind ulterior, la insistenţele acestora, şi permiţându-le doar câteva minute, Florin Cîţu a inventat o scuză ieftină: discuţiile cu primarii vizau PNRR. Întrebarea, fireşte retorică, este: Care PNRR, că până acum acesta a picat continuu la examenul susţinut în faţa Comisiei Europene?”, a reacţionat deputatul Marius Budăi, preşedintele executiv al PSD Botoşani.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor arată că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ar trebui să fie cunoscut de toată lumea, de toată administraţia locală şi nu doar de primarii liberali, pentru că el ar trebui să reprezinte o şansă de redresare pentru întreaga ţară.

„Discursul premierului Cîţu arată dispreţul total pe care acesta îl are faţă de Moldova în general, dar mai ales faţă de comunităţile care au preferat primari social-democraţi. Domnule Cîţu, dacă încă nu aţi aflat, sunteţi premierul tuturor românilor, nu doar al liberalilor. Ieşiţi din logica segregării politice şi acordaţi şanse egale tuturor comunităţilor locale! Nu mai condamnaţi Moldova la sărăcie aşa cum au făcut-o şi înaintaşii dumneavoastră din PDL! Vă place sau nu, primarii PSD reprezintă peste 300.000 de botoşăneni, adică două treimi din populaţia judeţului şi ar trebui să le acordaţi respectul cuvenit”, a mai spus Marius Budăi.

Consiliul Judeţean Botoşani, cele două municipii, Botoşani şi Dorohoi, oraşele Săveni şi Bucecea şi cele 39 de primării conduse de social-democraţi au proiecte mature, care ar putea fi finanţate prin PNRR dacă li s-ar acorda şanse egale de către guvernanţi.

„Reprezentanţii noştri au demonstrat că ştiu să facă proiecte, că ştiu să atragă banii europeni şi de aceea ar fi fost de folos pentru toată lumea o întâlnire. Florin Cîţu a fugit de această întâlnire pentru că i-ar fi fost greu să explice de ce Comisia Europeană i-a întors de atâtea ori PNRR-ul, pentru care contribuţia anuală a României la bugetul comunitar a crescut cu aproximativ 20%. I-ar fi fost greu să explice de ce PNRR-ul, aşa cum este gândit acum, pune accent pe celelalte regiuni ale ţării şi mai puţin, mult mai puţin, pe Moldova. I-ar fi fost greu să explice de ce în loc să se canalizeze pe atragerea fondurilor europene rămase necheltuite din ciclul financiar 2014-2020, guvernul său şi-a cheltuit energia pe PNRR, care, de fapt, reprezintă 50% împrumuturi şi 50% granturi. I-ar fi fost greu să explice de ce a lăsat judeţul fără bani pentru drumuri şi l-a condamnat la sărăcie şi subdezvoltare prin cea mai mică alocare bugetară din ultimii 15 ani. I-ar fi fost greu să explice de ce nu a decontat de atâtea luni facturile la proiectele finanţate prin PNDL, aducând constructorii în pragul falimentului. I-ar fi fost greu să explice de ce a aruncat sute de mii de români în sărăcie prin scăderea drastică a nivelului de trai. I-ar fi fost greu să explice de ce nu a majorat alocaţiile copiilor şi pensiile părinţilor şi bunicilor noştri aşa cum prevăd legile în vigoare. I-ar fi fost greu să explice multe, pentru că, din păcate pentru români, mandatul guvernului său este catastrofal, comparându-se doar cu cel al idolului său, pedelistul Emil Boc, care a tăiat toate veniturile românilor”, a conchis Marius Budăi.

Deputatul PSD Marius Budăi