Publicat: 22 Septembrie, 2020 - 14:00
Share

Luni, 21 septembrie 2020, Universitatea Politehnica Timişoara a organizat, online, festivitatea de deschidere a anului academic 2020-2021. Circa 6.500 de studenţi şi cadre didactice din UPT au participat, începând cu ora 9:00, la deschiderea festivă organizată la nivel de universitate, după care au urmat deschiderile organizate de fiecare dintre zece facultăţi, unde au fost oferite studenţilor toate detaliile pentru începerea activităţilor, în cele mai bune şi sigure condiţii.

După o scurtă prezentare a istoriei şi tradiţiei Universităţii Politehnica Timişoara, rectorul acesteia, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, le-a urat bun venit în noul an de învăţământ tuturor studenţilor şi cadrelor didactice, felicitându-i pe "bobocii" de anul I pentru alegerea făcută.

Studenţii au fost instruiţi cum să folosească, în cazul activităţilor online, Campusul Virtual al UPT, unde sunt disponibile o serie de tutoriale şi unde se va derula procesul didactic, cum să-şi acceseze adresele de mail instituţionale de tip @student.upt.ro, cum să folosească informaţiile disponibile pe avizierul electronic al studenţilor, UPosT, pe site-ul UPT sau pe paginile facultăţilor.

De asemenea, studenţilor le-au fost prezentate facilităţile de care se bucură în calitate de membri ai comunităţii UPT, de la cazarea în cămine modernizate şi dotate sau servirea mesei în condiţii de siguranţă, până la moderna bibliotecă a instituţiei sau bazele sportive la care au acces.

Anul universitar 2020-2021, la UPT, începe la 21 septembrie 2020 şi se încheie în 4 iulie 2021. În semestrul I, care are durata de 14 săptămâni, în primele 5 săptămâni sunt prevăzute activităţi online. În această perioadă, doar studenţii din anul I licenţă, de la facultăţile de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului, Mecanică, Management în Producţie şi Transporturi şi Inginerie Hunedoara vor fi prezenţi fizic în campusul UPT, după care, în săptămânile 6-9, respectiv 10-13, sunt prevăzute activităţi online şi faţă în faţă, cu jumătăţi de formaţii de studiu, alternativ, pentru a reduce la maxim posibilitatea de răspândire a noului coronavirus, fără a afecta însă calitatea actului educaţional. În ultima săptămână a primului semestru sunt prevăzute doar activităţi online.

La festivitatea de deschidere a anului au fost prezenţi şi reprezentanţi ai marilor companii din Timişoara, cu care Universitatea Politehnica are încheiate parteneriate de colaborare, materializate prin facilitarea practicii studenţilor, realizarea proiectelor de licenţă, susţinerea procesului didactic şi, la final, angajarea absolvenţilor. Aceştia au oferit, în cadrul festivităţii, premii şi diplome studenţilor merituoşi.

Tag-uri Institutii: