12 august 2022

Deschiderea anului universitar 2021-2022 la UBB

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează luni, 27 septembrie 2021, ceremonia de deschidere a noului an universitar 2021-2022. Evenimentul va avea loc în Aula Magna, cu începere de la ora 12.00 şi va fi transmis live pe canalul de YouTube şi pe pagina oficială de Facebook.

„Dacă la ceremonia deschiderii anului universitar 2020-2021 am marcat includerea noastră în GUILD (https://www.the-guild.eu/) – organizaţia europeană exclusivistă a unor dintre cele mai puternice universităţi europene world-class (research-intensive) -, în anul universitar 2021-2022 marcăm obţinerea de către UBB a statutului formal de universitate world-class (QS*****) şi 440 de ani de tradiţie academică la Universitatea noastră”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David. subliniind că „ne dorim un an universitar cât mai aproape de normalitate şi vom face tot ce e posibil în contextul actual pentru ca studenţii noştri şi întreaga comunitate UBB să beneficieze, în condiţii de deplină siguranţă, de învăţământ şi cercetare de calitate, aşa cum ne-am asumat prin tradiţia noastră, dar şi prin statutul de universitate de tip wold-class”.

Programul Ceremoniei de deschidere a anului universitar 2021-2022 – ora 12.00

– Deschidere
– intonarea Imnului naţional al României
– intonarea Gaudeamus Igitur

– Discursul Rectorului UBB, prof. univ. dr. Daniel David

– Discursurile invitaţilor
acad. prof. univ. dr. Ionel Haiduc, primul Rector al UBB după Revoluţia din 1989
– Universitatea atunci şi acum
– Leigh Kamolis, Head of Evaluation QS (QS*****)

Reprezentantul conducerii Universităţii din Vilnius -„Anul Bathory” şi Tradiţia „universităţilor bathoriene”: Vilnius 442 de ani şi UBB 440 de ani

– Mesajul Prefectului studenţilor din UBB
– Încheiere – Oda bucuriei

Ceremonia de deschidere pentru linia de studiu în limba maghiară va avea loc de la ora 16.00, iar pentru linia de studiu în limba germană va avea loc de la ora 18.30.

Direcţia Comunicare şi PR a UBB