28 mai 2022

Deschiderea anului universitar la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Luni, 4 octombrie, începând cu ora 09.00, în incinta Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu va avea loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2021 – 2022.

În prezent, Academia Forţelor Terestre are în derulare programe de studii universitare de licenţă, programe de studii universitare de master şi cursuri postuniversitare. La data de 4 octombrie vor începe studiile 1598 de studenţi şi cursanţi, astfel:

– La programele de studii universitare de licenţă, 970 de studenţi (dintre care 302 studenţi în anul I), şcolarizaţi pentru Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul de Justiţie, la specialităţile militare: Infanterie, Cercetare, Paraşutişti, Vânători de munte, Poliţie Militară, Tancuri, Artilerie şi rachete, Geniu, Apărare CBRN, Auto, Comunicaţii şi informatică, Finanţe-contabilitate, Intendenţă şi Logistică.

– La programele de studii universitare de master (Leadership organizaţional, Intelligence în organizaţii, Managementul capabilităţilor organizaţionale şi Management şi tehnologie), 547 de studenţi.

– La cursurile postuniversitare, 81 de cursanţi.

*** Începerea anului universitar se va face cu respectarea tuturor măsurilor impuse pentru prevenirea infectării personalului cu virusul SARS-CoV-2. Toţi studenţii nevaccinaţi şi care nu se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi a confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 vor fi testaţi RT-PCR.

În eventualitatea în care vor exista rezultate pozitive în urma testării, la nivelul academiei sunt amenajate spaţii special destinate pentru izolarea lor şi carantinarea contacţilor direcţi.

Desfăşurarea cursurilor se va face faţă în faţă, şi online cu personalul didactic sau studenţii izolaţi sau carantinaţi, atunci când situaţia o va impune. Instrucţia se va desfăşura cu respectarea distanţării fizice şi evitarea lucrului pe ateliere cu material de instrucţie comun. De asemenea, la fiecare punct de instrucţie sunt asigurate produse de dezinfecţie.
Referindu-se la creaţia acestuia, artistul M.H. Maxy menţiona: „Un cutezător al acuarelei… de o vigoare şi o prospeţime în expresie cu totul personale… Colorist învederat, încearcă în acelaşi timp, într-o pastă densă, senzaţiuni cromatice de o frumoasă ţinută şi rară emoţiune”.

Artistul, din ale cărui creaţii Muzeul Judeţean Botoşani are în patrimoniu un număr de trei acuarele, va înceta din viaţă la 29 iulie 1946, în Bucureşti.

Vernisajul expoziţiei va avea loc sâmbătă, 2 octombrie 2021, ora 11, cu respectarea normelor sanitare în vigoare impuse de pandemia de Covid 19: purtarea obligatorie a măştii şi distanţare socială.