Publicat: 10 Ianuarie, 2014 - 07:28

Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş” şi Fundaţia ”Prof. Dr. Matei Balș” organizează vineri, 10 ianuarie 2014, de la orele 10.00, în Centru Vechi deschiderea Campaniei Naţionale de Informare şi Educare HIV STREET ART.

Vor participa prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, (Manager INBI Matei Bals), psih. Odette Chirilă, (INBI Matei Bals), Iulian Petre, director executiv UNOPA.
Evenimentul va avea loc pe strada, langa panourile cu mesajele campaniei, unde invitatii vor avea scurte prezentari despre campanie si vor raspunde la intrebari.
In imediata apropiere, in interiorul unui bar va fi disponibil un cofee break incepand cu ora 9.30.

HIV STREET ART este un proiect inovator care se adresează tinerilor expuşi la risc transmiţând prin intermediul unor imagini vizuale mesaje despre recunoaşterea comportamentului la risc, testare, acceptarea diagnosticului şi continuarea vieţii. Lecţia învăţată este aceea că trebuie să ne protejăm pentru a evita riscul de infectare cu HIV.

HIV STREET ART este, de fapt, o POVESTE! Povestea unei tinere infectate cu HIV! Această poveste este transpusă, cu ajutorul graffiti, pe 5 panouri care ilustrează etapele vieții tinerei, de la comportamentul la risc, testare, aflarea diagnosticului, stigmatizarea și autoizolarea, și până la acceptarea bolii și a tratamentului care o vor duce către o viață normală, cu o familie fericită și cu copii sănătoși.

HIV STREET ART va demara în Bucureşti si va continua in alte mari orase din tara, în zone pietonale cu trafic important. Campania cuprinde mai multe tipuri de activități de informare la fața locului. Voluntari UNOPA vor fi prezenți și vor oferi detalii despre panourile expuse, relatând povestea tinerei și transmițând mesajele campaniei și oferind flyere cu informații pentru tineri.

Tot la fața locului vor avea loc activități artistice precum: teatru stradal și street dance, iar pe al șaselea panou va avea ocazia să-și exprime gândurile, trăirile, folosind evident arta grafitti, oricine e interesat s-o facă.