Publicat: 2 Noiembrie, 2016 - 09:35
Share

În data de 2 noiembrie 2016, ora 9.30, va avea loc, la Senatul României, în sala Avram Iancu, deschiderea celei de-a doua ediții a Forumului Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale (FNSSPRI) care va reuni 50 de studenți și studente de la facultățile cu specializări în științe politice  și relații internaționale din toată țara.
Inițiativa acestui proiect aparține Centrului de Studii în Idei Politice (CeSIP) și are sprijinul Comisiei pentru Afaceri Europene și Comisiei pentru Politică Externă din cadrul Senatului României, Ministerului Afacerilor Externe, și al Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul SNSPA.
Acest Forum își propune să reprezinte un cadru organizat unde studenții care urmează aceste două specializări să se întrunească pentru a discuta atât între ei, cât și cu diverși experți care au avut o pregătire în același domeniu, despre viitorul lor profesional, dar și despre provocările cu care societatea se confruntă.
În cadrul evenimentului de deschidere a Forumului vor fi prezenți: doamna senator Gabriela Crețu, domnul senator Petru Filip, domnul senator Titus Corlățean,  doamna Liliana Popescu Bîrlan (SNSPA), domnul senator Daniel Barbu (Universitatea din București) și domnul Cristian Pîvulescu (SNSPA) și domnul Mihai Caradaică, președinte CeSIP, care vor discuta împreună cu participanții despre „Viitorul științelor politice și contribuția domeniilor SP/RI la democratizare” .
Printre invitații cu care se vor întâlni participanții, pe durata Forumului, menționăm: E.S. Ambasadoarea Suediei Anne Lindahl Kenny, politologii Andrei Țăranu și Camil Pârvu și jurnalistul Dragoș Pătraru.