Publicat: 29 Iunie, 2018 - 11:26
Share

Sorina Pintea, ministrul Sănătății și Cristian Grasu, secretar de stat au participat în această dimineață la deschiderea celui de - al VIII - lea Curs European de Neuroreabilitare care se desfășoară la Eforie Nord.
Evenimentul reunește cercetători științifici ai neurologiei mondiale care vor prezenta și dezbate în următoarea săptămână cele mai recente descoperiri din domeniu.
"Neurologia este un domeniu insuficient dezvoltat cu toate că avem vârfuri din punct de vedere profesional. Ministerul Sănătății pregătește mai multe proiecte în domeniu pentru îmbunătățirea accesului pacienților noștri la servicii medicale și medicamente. Calitatea vieții pacienților este foarte importantă", a declarat Sorina Pintea.
Ministerul Sănătății intenționează deschiderea unui centru de Stroke în fiecare spital județean. De asemenea, se lucrează la un program de recuperare neurologică a pacientului încă din faza de terapie intensivă și la dezvoltarea programelor existente prin extinderea accesului la tromboliză a pacienților care au suferit un accident vascular cerebral ischiemic.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: