4 octombrie 2022

Deschiderea expoziţiei temporare „A culege sau a cultiva”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Centrul de Studii Vizuale (CSV) şi Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” anunţă deschiderea expoziţiei temporare „A culege sau a cultiva”, un proiect găzduit între 2 august şi 30 septembrie 2022 de Muzeul Antipa şi susţinut de Greenpeace România, Universitatea Naţională de Arte, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură, precum şi Institutul Naţional de Știinţe Biologice. Proiectul a câştigat o finanţare din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional.*

„A culege sau a cultiva?”este una dintre întrebările de bază ale civilizaţiei umane şi poate unul dintre cele mai importante puncte de cotitură din întreaga istorie.

Mai bine de 90% din timpul cât a existat pe pământ, omul a cules, a vânat şi a pescuit, trăind de pe o zi pe alta, mergând dintr-un loc în altul, explorând vastitatea şi generozitatea lumii. Apoi, acum aproximativ 10.000 de ani, ceva s-a schimbat major. Omul a început să domesticească animale şi plante, „domesticindu-se” la rândul său.

Dar nu despre agricultură şi Revoluţia Neolitică e vorba în primul rând în acest proiect, ci despre felul cum deciziile strămoşilor noştri ne afectează viaţa şi imaginaţia azi. Cătălin Rulea, iniţiatorul Centrului de studii vizuale, detaliază ideea din spatele proiectului: „A culege sau a cultiva?” este provocarea unor tendinţe şi teorii contemporane care redefinesc atât cultura, cât şi creaţia artistică.”

Expoziţia este inclusă în circuitul de vizitare al Muzeului si poate fi vizitată de marţi până duminică între orele 10:00 – 20:00 (ultimul vizitator poate intra la ora 19:00).

Vă aşteptăm cu drag !