Publicat: 18 Octombrie, 2019 - 09:12

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 17 octombrie a.c., un mesaj în cadrul deschiderii lucrărilor Congresului Societăţii Române de Neurochirurgie. Mesajul a fost prezentat de către doamna Diana-Loreta Păun, Consilier de Stat - Departamentul Sănătate Publică, la Sibiu.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Vă mulţumesc pentru invitaţia de a adresa un cuvânt în deschiderea lucrărilor Congresului Societăţii Române de Neurochirurgie, chiar aici, în oraşul de care mă leagă un ataşament profund.

În urmă cu două săptămâni, am participat la şedinţa omagială dedicată împlinirii a 50 de ani de învăţământ superior sibian. Mă bucur că Universitatea "Lucian Blaga" este partener în organizarea acestui Congres, dovedind astfel că misiunea asumată nu se limitează la aceea de educaţie medicală, cercetare şi transfer de cunoştinţe între generaţii, ci include şi deschiderea către cooperare internaţională.

Viitorul sistemului de sănătate înseamnă inovare, digitalizare, promovarea cercetării medicale. Inovaţia în medicină are o viteză accelerată, iar pentru ca cele mai recente tratamente ori proceduri să aducă beneficii pacientului, este nevoie ca acestea să ajungă cât mai repede la comunitatea medicală, iar rolul congreselor de tipul celui de astăzi este primordial. Mobilitatea profesioniştilor din domeniul sănătăţii creşte atât în număr, cât şi în diversitate, iar acest brain networking permite transferul de tehnologie, know-how şi idei, peste graniţele fizice ale statelor.

Privesc această conferinţă ca pe un prilej extraordinar de schimb de informaţii şi bune practici între profesioniştii din România şi cei din străinătate. Recunosc, sunt mândru că dimensiunea transnaţională a neurochirurgiei este confirmată aici, la Sibiu, şi mă bucur nespus că Sibiul este în aceste zile gazda unor personalităţi ale lumii medicale! Avem în România medici şi cercetători cu performanţe impresionante şi tineri cu potenţial remarcabil, dar avem şi medici români care au ales să profeseze în străinătate şi care aduc cinste ţării noastre. Cu toţii, în egală măsură, merită toată preţuirea pentru profesionalismul şi dăruirea de care dau dovadă zi de zi, în beneficiul pacientului!

Vă doresc tuturor succes în dezbateri şi îmi doresc ca acest congres să reprezinte o dovadă în plus a legăturilor puternice dintre neurochirurgia românească şi cea din străinătate şi un punct de plecare pentru noi proiecte comune!
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: