Publicat: 18 Octombrie, 2014 - 12:12
Share

Primăria Veliko Tarnovo și Galeria de Artă Veliko Tarnovo, organizează deschiderea primei ediții a Bienalei Internaționale de Artă "BALKANICA", Bulgaria 2014, miercuri, 22 octombrie 2014, ora 17:00, la Galeria de Artă Veliko Tarnovo, str. "Rafael Mihaylov", nr. 1, Veliko Tarnovo.
 
40 de artiști din România, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Grecia, Franța și Italia vor participa la această expoziție cu 85 de lucrări de pictură, sculptură, grafică și arte decorative.
 
Această expoziție se dorește a fi un sprijin adus orașului Veliko Tarnovo pentru a deveni Capitală Culturală Europeană în anul 2019.
 
Regiunea Veliko Tarnovo, care întrunește zece municipalități, candidează pentru cel mai prestigios titlu european – „Capitală Culturală a Europei 2019", sub sloganul „Regiunea Veliko Tarnovo - sufletul Bulgariei, spiritul Europei".
De la alegerea primei Capitale europene a culturii au trecut 28 de ani. Astăzi, această inițiativă și-a dovedit deja contribuția la cultura europeană, si anume evidențierea bogăției și a diversității culturilor de pe bătrânul continent, contribuția la înțelegerea popoarelor din Europa, promovarea sentimentului de apartenență la familia europeană.
 
Expoziția va fi deschisă în perioada 22 octombrie – 15 noiembrie 2014.
 
Vor mai fi încă multe evenimente și manifestări culturale concepute pentru a contura imaginea orașului și a regiunii drept candidatul cel mai demn de a purta prestigiosul titlu „Capitală Europeana a Culturii 2019”.