Publicat: 19 Septembrie, 2016 - 19:15
Share

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculăescu, a participat luni, 19 septembrie 2016, la ceremonia de deschidere a celei de-a șasea ediții a Programului de pregătire în diplomație și relații internaționale pentru diplomați și funcționari publici din Republica Moldova.

Secretarul de stat pentru afaceri strategice a urat succes participanților la programul din acest an și a evidențiat rolul esențial pe care aceștia îl dețin în continuarea și aprofundarea procesului de reformă ?i de modernizare a Republicii Moldova, în beneficiul direct al cetățenilor săi.

De asemenea, a relevat că România sprijină activ, atât prin eforturi diplomatice, cât și prin asistență concretă, parcursul european al Republicii Moldova, țara noastră pronunțându-se constant în favoarea perspectivei europene a Republicii Moldova.

Programul de pregătire în diplomație și relații internaționale pentru diplomați și funcționari publici din Republica Moldova (19 — 30 septembrie 2016) a fost lansat în anul 2010 și se adresează unui număr de 20 de participanți — diplomați din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și funcționari din cadrul instituțiilor administrației centrale din Republica Moldova.

Programul constă în prelegeri și dezbateri cu experți din mediul guvernamental și academic pe teme precum: afaceri europene, mediul de securitate, protocol, etichetă și corespondență diplomatică, comunicare publică și negocieri. Totodată, în cadrul programului, vor avea loc vizite de documentare la instituțiile românești din administrație centrală, precum și la muzeele BNR și de istorie a României. Cursul este organizat de Institutul Diplomatic Român și este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe, prin bugetul asistenței pentru dezvoltare.