19 ianuarie 2022

Deschiderea Stagiunii 2021 – 2022 @ODEON

Distribuie pe rețelele tale sociale:

După un final de august încărcat, în care spectacolele Teatrului Odeon au fost primite cu bucurie în ţară, a venit timpul să deschidem Stagiunea 2021 – 2022 la sediul din Calea Victoriei. Vineri, 17 septembrie, începând cu ora 19:00, invităm publicul bucureştean în Sala Majestic, la o „Întâlnire extraordinară cu Angela Gheorghiu. O viaţă pentru artă.”- Lansare de carte şi sesiune de autografe. Amfitrion: Marina Constantinescu. Cartea este publicată de Editura Curtea Veche. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, fără a fi necesară o rezervare în prealabil.

În aceeaşi zi, la ora 19:30, în Sala Studio vom relua după aproape doi ani de zile spectacolul „Persona” de Ingmar Bergman, regia Radu Nica, cu Crina Mureşan în rol principal. Din distribuţie mai fac parte: Anda Saltelechi, Ioana Bugarin şi Alexandru Papadopol. Traducerea este semnată de Mircea Sorin Rusu, decorul de Tudor Prodan, costumele îi aparţin Cristinei Milea, muzica şi sound design-ul sunt compuse de Vlaicu Golcea, video design-ul de Ioana Ilaş Bodale şi light design-ul de Andrei Delczeg.
Sâmbătă şi duminică, 18 şi 19 septembrie, vom prezenta la Sala Studio, alături de Asociaţia „Clasic e Fantastic”, în cadrul celei de-a XXV-a ediţii a Festivalului Internaţional „George Enescu”, spectacolele educaţionale pentru copii „Copilăria lui Enescu” (sâmbătă, 18 septembrie, ora 18:00) şi „Bela Bartok şi povestea prinţului cioplit în lemn” (duminică, 19 septembrie, ora 11:00). În completarea celor două, duminică, 19 septembrie, ora 18:00, invităm copiii din nou în Sala Studio să ia parte la cel de-al treilea spectacol interactiv, „Copilăria lui Mozart”.

„Prezenţa unui astfel de spectacol în programul Teatrului Odeon este lăudabilă prin unicitate, dat find faptul că niciun teatru, cu excepţia celor de profil, nu-şi manifestă interesul pentru de programe educative şi cu atât mai puţin pentru producţii care se adresează unor spectatori atât de tineri.”
Oana Medrea

În Sala Majestic vă invităm la „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee, regia Alexandru Mâzgăreanu, cu Carmen Tănase, Adrian Titieni, Ioana Mărcoiu şi Silvian Vâlcu (sâmbătă, 18 septembrie, ora 19:00) şi „Soldatul de ciocolată (sau Armele şi omul)” de Bernard Shaw, regia Andrei Şerban (duminică, 19 septembrie, ora 19:00).

BILETELE vor fi puse în vânzare luni, 6 septembrie şi se pot achiziţiona online, fără comision, direct de pe site-ul teatrului, www.teatrul-odeon.ro sau de la Casa de Bilete, de luni până duminică, între orele 11.30- 19.00 cu pauză între 14.30 – 15.00.
PROGRAMUL INTEGRAL al Teatrului ODEON poate fi accesat pe site, www.teatrul-odeon.ro, în secţiunea „Program”.

Spectacolele se vor desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii şi a respectării distanţei dintre spectatori etc.), iar capacitatea sălii va fi redusă la 70 %, în conformitate cu reglementările în vigoare.