Publicat: 5 August, 2020 - 09:14
Share

Începem a treia săptămână BE.SAFE cu un eveniment foarte important, deschiderea Teatrului de Vară Soveja, pe care Teatrul de Stat Constanţa l-a reabilitat parţial şi l-a igienizat în timp record, pentru a fi folosit ca spaţiu de joc în această perioadă, în care spectacolele în sală sunt interzise din cauza riscurilor de contaminare cu corona virus.

Primul spectacol va avea loc joi, 6 august, ora 21:30. Este vorba despre "Crimă la Howard Johnson" de Ron Clark şi Sam Bobrick, în traducerea lui Emanuel Pârvu, producător Teatrul "Toma Caragiu" Ploieşti, secţia Revistă. Regia este semnată de Radu Gabriel, iar scenografia, de Ovidiu Pascal. În distribuţie: Manuela Alionte Frîncu, George Liviu Frîncu, Robert Oprea, Loredana Bădică, Oana Hanganu, Roxana Văleanu, Lucian Vasilescu.

- În calea fericirii depline a amanţilor stă doar soţul ei. Tânăra şi atrăgătoarea Arlene este căsătorită cu Paul Miller, un invidid insipid, dar foarte îndrăgostit de soţia sa. Fire pătimaşă, Arlene, plictisită de căsnicia sa anostă, îl cucereşte pe Mitchell, dentistul familiei, şi devin amanţi. Îmbătaţi de amorul nepermis, soţia şi amantul încep să îşi dorească libertate deplină şi plănuiesc să îl elimine pe Paul. Un spectacol în care comicul şi incredibilul situaţiei sunt surse inepuizabile de râsete copioase.

Vineri, 7 august, de la ora 21:30, Teatrul "Toma Caragiu" Ploieşti, secţia Dramă prezintă, în Parcul Arheologic, spectacolul "Piatra din casă", de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija. Scenografia: Mihai Androne, Asistent regie: Karl Baker. În distribuţie: Cristina Moldoveanu, Theodora Sandu, Clara Flores, Bogdan Farcaş, Ioan Coman, Karl Baker, Andrei Radu, Narcis Stoica, Răzvan Băltăreţu.

- Mama, văduvă după trei soţi care i-au murit, vrea să-şi mărite fata cât mai repede, ca să fie liberă să-şi trăiască şi ea viaţa şi să se poată recăsători încă o dată.

Comedia "Piatra din casă" satirizează obiceiul micii boierimi din Moldova mijlocului de secol XIX de a transforma căsătoria într-un târg, o înţelegere între părinţi cu privire la împărţirea zestrei, fără a ţine cont de sentimentele copiilor, deşi în joc este viitorul lor.

Prin umor de situaţie, de limbaj şi de caracter, se dezvăluie personalitatea protagoniştilor şi mentalităţile vremurilor. Spectacolul atinge şi problema discriminării în contextul dezrobirii ţiganilor.

Sâmbătă, 8 august:
La Teatrul de vară Soveja, de la ora 21:30 vine Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi, cu o comedie de Pierre de Marivaux, "Jocul dragostei şi al întâmplării", în regia lui Ovidiu Lazăr. Traducerea: Liana Maxy, scenografia: Alina Dincă-Puşcaşu.

În distribuţie: Livia Iorga, Mălina Lazăr, Daniel Busuioc, Horia Veriveş, Dumitru Georgescu, Radu Homiceanu, Ion Ursulescu.

- Pentru a studia caracterul celei care îi era destinată drept soţie, Dorante îmbracă livreaua servitorului Arlechin, iar Silvia, care doreşte şi ea certitudini în privinţa viitorului soţ, preia rolul subretei ei Lizete.

Acest cadril, pe lângă încurcăturile comice pe care le produce,- comic sporit de tehnica măştilor şi contramăştilor - pune pe fiecare dintre cei doi îndrăgostiţi într-o situaţie psihologică aparte. Fiecare dintre ei constată că iubeşte un personaj de o condiţie socială inferioară celei în care se află el şi această constatare îi oferă, pe lângă oarecare nelinişti, certitudinea valorii reale a persoanei astfel puse la încercare.

Rupându-se de tradiţii, Marivaux creează un nou gen de comedie - comedia psihologică - a cărei temă exclusivă este iubirea. Jocul dragostei şi-al întâmplării este textul care vine în sprijinul acestei afirmaţii. Până atunci iubirea nu ocupa în comedie decât o funcţie subsidiară, preocupa doar în treacăt, ca simplu resort de declanşare, în cele mai multe cazuri. În teatrul "celui mai serios dintre autorii uşori", iubirea trece pe primul plan devenind obiectul unor analize minuţioase, subtile, cu un rafinament aparte.

- Duminică, 9 august:
La Teatrul de vară Soveja, de la ora 21:30, Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" din Galaţi, vă invită la Gala de operetă "Astă-seară cântă Leonard", în regia lui Adrian Mărgineanu.

*** Partenerul stagiunii estivale BE.SAFE, Centrul Cultural Judeţean "Theodor T. Burada, organizează în weekend două spectacole pe scena din Parcul Arheologic, la care intrarea este liberă.

Sâmbătă, 8 august, de la ora 20:30 - Spectacol folcloric

Duminică, 9 august, de la ora 20.30 - Spectacol multietnic

De asemenea, în acest weekend continuă spectacolele jucate de actorii Teatrului pentru copii şi tineret "Căluţul de mare", care pot fi văzute pe scena de la Perla, din Mamaia. Sâmbătă, "Pinochio", iar duminică, "Punguţa cu doi bani", ambele de la ora 19.00

*** Accesul la spectacole va fi pe baza de BILETE ce pot fi achiziţionate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanţa (Bulevardul Ferdinand Nr. 11)

Parcul Arheologic (vineri 7 august) - bilet întreg 30 lei, bilet cu reducere pentru elevi, studenţi, pensionari - 7,5 lei (număr limitat de locuri)

Teatrul de Vară Soveja - CAMPANIE PROMOŢIONALĂ REDESCHIDERE TEATRU DE VARĂ - bilet dublu 30 lei (acces 2 persoane), bilet triplu 40 lei (acces 3 persoane)

Programul casei de bilete este miercuri - duminică, orele 9:00 - 12:00, 16:00 - 21:00

*** Stagiunea Estivală BestSummerArtFEst - BE.SAFE - Constanţa 2020, organizată de Teatrul de Stat Constanţa, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa şi Primăriei Municipiului Constanţa, cuprinde evenimente culturale diverse, ce se desfăşoară în spaţii adecvate, în aer liber, până la începutul lunii septembrie. Partenerii stagiunii sunt Teatrul pentru Copii şi Tineret "Căluţul de mare" Constanţa şi Centrul Cultural Judeţean "Theodor T. Burada". Sponsorii evenimentului sunt: AQUA CARPATICA, DOMENIILE SÂMBUREŞTI, CRAMELE RASOVA, FLORĂRIA MAGNOLIA

Sănătatea populaţiei rămâne prioritatea numărul unu, aşadar toate evenimentele din cadrul stagiunii vor avea loc cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecţie împotriva contaminării cu Coronavirus.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: