Publicat: 13 Aprilie, 2013 - 11:21

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat,  constituit  în scopul săvârşirii infracţiunilor de falsificare, deţinere şi punere în circulaţie de monedă naţionala falsificată.

Prezentăm comunicatul de presă al DIICOT pe acest subiect:
 
"In acest sens, procurorii  D.I.I.C.O.T. au efectuat,  la data de 12 aprilie 2013, un numar de 4  percheziţii domiciliare în municipiul Craiova , ocazie cu care s-au descoperit un numar de 140 bancnote contrafacute.

        În fapt, se reţine că  membrii grupării au falsificat, detinut si  pus în circulaţie pe raza judeţelor  Dolj, Olt, Mehedinţi, Teleorman,  suma totală de 15.000 de lei în bancnote contrafăcute, din cupiura de 100 si 50 lei.

        La data 11 aprilie 2013, doi dintre membrii grupării au fost depistaţi în flagrant delict în municipiul Craiova, in autoturismul cu care se deplasau fiind descoperita suma de 3.000 lei în bancnote contrafăcute.

        In cauza sunt efectuate cercetari pentru savarsirea infractiunilor  prev. de art. 7 alin. 1 şi 3 din Legea nr. 39/2003 şi  art. 282 alin. 1 şi 2 C.pen.

        Cercetările si acţiunea  au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Craiova si S.C.C.O. Olt.

        Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către S.R.I. Direcţia Judeţeană Dolj.

        Procurorii  D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova vor  dispune masurile legale fata de invinuiti după finalizarea audierilor.

         Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie".