5 octombrie 2022

Descinderi la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune, fals in înscrisuri sub semnătură privată

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Descinderi la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune, fals in înscrisuri sub semnătură privată, influenţarea declaraţiilor, uz de fals

În această dimineaţă, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Petru Rareş au pus în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fals in înscrisuri sub semnătură privată, influenţarea declaraţiilor, uz de fals şi a altor infracţiuni conexe.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, în perioada 2018-2020, persoanele implicate ar fi racolat vârstnici iar în schimbul unor sume de bani, le-ar fi procurat înscrisuri false de angajare, emise de o societate cu sediul în Maramureş.

Documentele emise în fals ar fi fost ulterior folosite în vederea obţinerii, pe nedrept, a pensiei pentru limită de vârstă, prin inducerea în eroare a autorităţilor cu privire la durata stagiului de cotizare.

La percheziţii au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor carnete de muncă, adeverinţe şi decizii de pensionare şi alte înscrisuri cu valoare probatorie.

Au mai fost ridicate suma de 17.680 de euro şi 24.250 de lei, precum şi un pistol cu aer comprimat supus autorizării şi 6 proiectile aferente.

Totodată, au fost puse în aplicare 9 mandate de aducere, persoanele urmând a fi conduse la sediul Poliţiei oraşului Beclean pentru audieri urmând ca, în funcţie de probatoriul administrat să fie dispuse măsuri preventive faţă de mai multe persoane.

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Beclean, Poliţiei Oraşului Beclean, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, precum şi al luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Bistriţa-Năsăud şi Maramureş. Comunicat de presă – IPJ Bistriţa-Năsăud