Publicat: 20 Februarie, 2013 - 11:44

În această dimineaţă, poliţiştii constănţeni au pus în aplicare şase mandate de aducere, pe numele unor suspecţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe şi unităţi de cazare din judeţul Constanţa.  
   
La data de 20 februarie a.c., poliţiştii Staţiunii Eforie, cu sprijinul poliţiştilor Secţiei 1 Poliţie Constanţa, Secţiei 9 Poliţie Rurală Topraisar, Poliţiei Oraş Ovidiu, au desfăşurat 5 percheziţii domiciliare pe raza judeţului şi a municipiului Constanţa.

Acţiunea a beneficiat de suportul tehnic al Serviciului Criminalistic şi sprijinul  luptătorilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale - I.P.J. Constanţa şi al jandarmilor.

Au fost depistaţi şase bărbaţi suspectaţi de comiterea, în perioada decembrie 2012 – februarie a.c., a mai multor furturi din locuinţe şi unităţi de cazare, amplasate pe raza staţiunii Eforie şi a localităţilor limitrofe. Persoanele în cauză sunt suspectate de comiterea a doisprezece astfel de furturi.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la 49.000 de lei.
           
În urma descinderilor au fost găsite şi indisponibilizate mai multe bunuri suspectate a proveni din comiterea furturilor.
           
În cursul acestei zile, suspecţii vor fi prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă, pentru furt calificat.

 Pentru a preveni comiterea unor infracţiuni de furt din locuinţe ţineţi cont de câteva recomandări:

Montaţi încuietori rezistente care au sistemul de prindere în interior la toate căile de acces (ferestre, guri de aerisire, uşi de balcon şi de intrare în locuinţă, precum şi alte locuri);

La plecarea de la domiciliu închideţi bine toate căile de acces în locuinţă.

Păstraţi cheia în permanenţă asupra dumneavoastră, nu o lăsaţi la îndemâna oricui.

Nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate.

Dacă alegeţi să montaţi un sistem de alarmare în interiorul locuinţei dumneavoastră, contactaţi firme specializate în acest domeniu.

Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.