26 mai 2022

Descoperim „#secreteleplantelor”, cu Dana Deac, la TVR 1

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ştiaţi că o livadă de kiwi poate fi mai puţin costisitoare decât o livadă de meri? Aţi aflat care sunt ultimele tendinţe în… grădinărit? Din 9 octombrie, Dana Deac ne dezvăluie #secreteleplantelor, în emisiunea care ne aduce natura în case. În fiecare sâmbătă, de la 10.30.

În pandemie fiind, am tânjit cu toţii după verdele plantelor, frunzelor, copacilor. Din 9 octombrie, la TVR 1, descoperim #secreteleplantelor, în cea mai nouă emisiune care ne aduce natura în case, în viaţa noastră. „Pentru că natura nu este un loc de vizitat, este chiar casa noastră”, punctează Dana Deac, realizatoarea emisiunii #secreteleplantelor, pe care telespectatorii o vor putea vedea în fiecare sâmbătă, de la 10.30, la TVR 1.

„Programul nostru este un magazin de infotainment despre relaţia omului cu natura, este o emisiune care educă publicul într-o manieră modernă, reprezintă o punte spre o civilizaţie care înţelege lumea în care trăieşte şi în care soluţia pentru a convieţui în echilibru cu mediul natural şi social este responsabilizarea fiecăruia”, mai spune Dana Deac.

#secreteleplantelor cuprinde mai multe rubrici şi are o componentă interactivă. În fiecare ediţie, Dana Deac îi provoacă pe telespectatori la un concurs cu premii deloc de neglijat. Toate detaliile vor fi oferite de realizatoare în emisiune, iar rubricile programului vor putea fi văzute şi pe pagina de Facebook TVR 1, dar şi pe canalul oficial de YouTube al TVR. Concursul „Cele mai frumoase anotimpuri din grădina mea” va fi anunţat în a doua ediţie #secreteleplantelor.

Ce rubrici vom vedea la #secreteleplantelor, de la TVR 1

În prima ediţie, cea din 9 octombrie, inginer Lavinia Iliescu, doctorand în ştiinţe horticole, va explica telespectatorilor cum să-şi cultive propria livadă bio de kiwi, care este cu mult mai puţin costisitoare decât o livadă de meri.

Plantele perene sunt noul trend în grădinărit. Piet Oudolf este cel mai faimos peisagist olandez, care a făcut din plantele perene un mod de a conecta omul cu natura nemediată de anotimpuri. Cum şi ce idei putem pune şi noi în practică, vedem la #secreteleplantelor, sâmbăta, la TVR 1.

Luminiţa Nicorici, peisagist, va demonstra în fiecare ediţie importanţa plantelor perene în viaţa noastră. De altfel, concursul „Cele mai frumoase anotimpuri din grădina mea” se va derula în cadrul acestei rubrici.