20 septembrie 2021

Deşeuri periculoase indisponibilizate de poliţişti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Peste 30.000 de litri de deşeuri periculoase au fost indisponibilizate de poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, în urma unui control la un agent economic, specializat în colectarea deşeurilor. Poliţiştii au deschis un doar penal.

La data de 29 iulie 2021, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, au efectuat un control, pe raza localităţii Şard, la un punct de lucru al unui agent economic, specializat în colectarea deşeurilor.

În urma controlului poliţiştii au constat că, deşeuri periculoase, precum ulei uzat, deşeuri de aparte electrice şi filtre de motorină, erau depozitate în spaţii neprotejate şi nesecurizate.

Poliţiştii au indisponibilizat cantitatea de de 30.950 de litri de ulei uzat şi au deschis un dosar penal, pentru neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase.

Cercetările sunt continuate.