Publicat: 8 Decembrie, 2015 - 18:37

Din dispoziţia Primarului Rareş Mănescu, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6, prin Direcţiile Protecţia Mediului şi Ordine Publică, a întreprins astăzi, 8 decembrie a.c., o amplă acţiune de salubrizare şi igienizare a unui teren viran aflat în apropierea Str. Deduleşti din Cartierul Militari. 
Totodată, în colaborare cu agenţii din cadrul Secţiei 21 Poliţie s-a intervenit şi asupra unui teren viran situat în apropierea Străzii Piscul Crăsani, intersecţie cu Intrarea Tihuţa. 
Pe lângă disconfort, deşeurile depozitate produceau o imagine cu impact negativ asupra zonei. 
În urma acţiunilor desfăşurate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 9.000 lei, iar operatorul de salubritate a ridicat de pe domeniul public peste o tonă de deşeuri. 
Proprietarul unui teren situat în apropierea zonelor menţionate a fost identificat şi sancţionat contravenţional cu suma de 25.000 lei pentru că n-a luat măsuri de împrejmuire ceea ce a condus la acumularea de deşeuri.

„Autoritatea publică locală acţionează, în mod constant, pentru înlăturarea de pe domeniul public a deşeurilor şi a gunoaielor aruncate la întâmplare. Pe lângă imaginea negativă, din cauza acestora ne confruntăm cu pericole pentru sănătatea noastră şi a copiilor noştri. Vom rămâne vigilenţi şi proactivi, astfel încât mediul în care trăim să fie unul curat şi sănătos”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Acţiunea face parte din campania de curăţenie generală „Păstrăm Sectorul 6 curat împreună!”, derulată de Primăria Sectorului 6.

Programul îşi propune să schimbe aspectul întregului sector şi cuprinde: curăţarea zonelor verzi şi a arborilor din jurul imobilelor de locuit, a locurilor de joacă şi de odihnă; spălarea mecanică a principalelor artere de circulaţie; identificarea arborilor de pe aliniamentele stradale, în vederea efectuării tăierilor de corecţie necesare; colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor vegetale. 

Poliţia Locală Sector 6 recomandă aducerea la cunoştinţa autorităţilor a eventualelor situaţii similare, în vederea gestionării acestora cu maximă operativitate. Cetăţenii care doresc să semnaleze anumite zone, unde este nevoie de intervenţia echipelor, au la dispoziţie numerele de telefon: 021.9546 şi 021.413.16.20 şi adresele de mail comunicare@primarie6.ro şi office@politia6.ro