16 octombrie 2021

Deşeurile din construcţii se depozitează în spaţiul amenajat la Poarta 9

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Dacă unele persoane îşi folosesc concediile pentru relaxare, pentru a pleca în vacanţe, alţii profită de aceste perioade şi renovează, construiesc sau demolează.

Pentru că din aceste activităţi rezultă de obicei multe deşeuri, Primăria Constanţa aminteşte faptul că materialele provenite din construcţii şi desfiinţări nu se depozitează la platformele de deşeuri, ci trebuie depuse în amplasamentul din incinta Portului Constanţa – zona Poarta 9. Nicidecum aceste materiale nu se aruncă la platformele de gunoi sau în modulele pentru colectare selectivă.

Persoanele fizice sau juridice care au construit ori au demolat şi trebuie să scape de resturile provenite din această activitate trebuie să achite o taxă de 3 lei/tonă sau fracţie de tonă, care poate fi achitată numerar sau prin POS atât la ghişeele Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT), cât şi la punctul de încasare situat în incinta Portului Constanţa – Poarta 9, dar şi prin ordin de plată în contul Primăriei Municipiului Constanţa RO46TREZ23121360206XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanţa, cod fiscal 4785631.

Persoanele care nu respectă aceste prevederi şi sunt surprinse că aruncă astfel de materiale în alte locuri decât în cele special amenajate riscă sancţiuni contravenţionale cuprinse între 3.000 şi 6.000 lei pentru persoanele fizice şi între 25.000 şi 50.000 lei pentru persoanele juridice.

Facem apel la constănţenii care constată astfel de fenomene antisociale care ne afectează pe toţi să apeleze cu încredere Direcţia Generală Poliţia Locală la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau 0341/922. De asemenea, toate sesizările legate de salubritate pot fi aduse la cunoştinţa autorităţii locale la numărul de WhatsApp – 0731.550.011.

Păstraţi Constanţa curată! Fiecare dintre noi contribuie la curăţenia oraşului!

Biroul relaţii internaţionale şi comunicare al Primăriei Municipiului Constanţa