20 septembrie 2021

Deşeurile voluminoase se ridică gratuit

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Dacă nu aţi auzit deja, constănţenii, persoane fizice, pot solicita ridicarea gratuită a deşeurilor voluminoase la dispeceratul S.C. Polaris M Holding S.R.L., utilizând numărul de telefon 0241.548600.

Aşadar, dacă aveţi de aruncat un pat, un şifonier, o saltea ori alte lucruri care ocupă un spaţiu mare, nu le duceţi la platformele pentru depozitarea deşeurilor, ci sunaţi la numărul de mai sus şi o maşină a operatorului de salubritate va veni să le ridice.

În acest fel, se va evita supraaglomerarea şi încărcarea containerelor sau depozitarea în imediata apropiere a platformelor ori pe terenurile virane aflate în apropierea locuinţelor, fapt care atrage depunerea altor deşeuri.

Amintim că depozitarea sau abandonarea pe domeniul public al municipiului Constanţa a deşeurilor constituie contravenţie şi se sancţionează conform prevederilor Legii 211/2011 privind gestionarea deşeurilor se sancţionează cu amenzi cuprinse între 3.000 şi 6.000 lei pentru persoanele fizice.

De asemenea, nu trebuie ignorat faptul că persoanele surprinse că poluează mediul înconjurător prin depozitarea necontrolată a deşeurilor riscă amenzi de 30.000 de lei şi măsura complementară a confiscării autovehicului folosit pentru săvârşirea contravenţiei, în conformitate cu Hotărârea de Guvern 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României.

Doar împreună putem avea un oraş curat!