4 octombrie 2022

Desfăşurarea celei de a doua probe scrise din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2022)

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

Informare privind desfăşurarea celei de a doua probe scrise din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2022)

Astăzi, 17 august 2022, s-a desfăşurat a doua probă scrisă a examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, proba obligatorie a profilului – proba E.c), respectiv la disciplină Istorie sau la disciplină Matematică.

În cele 5 centre de examen constituite în judeţul ARGEŞ s-au înscris pentru susţinerea probei obligatorii a profilului 650 candidaţi, dintre care 148 de candidaţi la Istorie şi 502 de candidaţi la Matematică.

Au fost prezenţi la proba scrisă obligatorie a profilului 528 de candidaţi. Nu s-au prezentat la această probă scrisă 122 de candidaţi, dintre care 22 candidaţi neprezentaţi la Istorie şi 100 de candidaţi neprezentaţi la Matematică.

La proba de astăzi, în judeţul ARGEŞ nu s-a înregistrat nicio tentativă de fraudă.

Subiectele şi baremele de corectare elaborate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie se regăsesc, începând cu ora 15,00, la adresa subiecte.edu.ro.

Pentru candidaţii din judeţul ARGEŞ, ultima probă scrisă din sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat-2022, probă la alegere a profilului şi a specializării, se va desfăşura joi, 18 august 2022, având în vedere că în judeţul nostru nu există candidaţi care să susţină probă scrisă la Limba şi literatura maternă, planificată la nivel naţional pentru data de 19 august 2022.
Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) sunt programate în intervalul 22 – 29 august (cu excepţia zilelor de 27 şi 28 august).

Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic/ letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (interval 1 – 2 septembrie), vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

Urăm mult succes candidaţilor la următoarea probă scrisă a examenului !

Inspector Şcolar General,
Prof. Dumitru TUDOSOIU

Comunicat de presă – Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş

Sursa foto pixabay