Publicat: 29 Mai, 2013 - 07:30
Share
Ne trebuie model din afară...

Bicicliștii sunt în continuare defavorizați, primarul Sorin Oprescu nereușind să se hotărască în ce fel să traseze pistele pentru bicicliști. Între timp, încă 13 piste de biciclete au fost închise în această primăvară, numărul celor rămase deschise fiind de doar patru.

Site-ul freerider.ro citează o statistică a Poliției Rutiere din București, referitoare la pistele de biciclete. Conform datelor citate, nu mai puțin de 13 piste de biciclete au fost închise în această primăvară, doar patru mai rămânând deschise la nivelul Capitalei. Trasarea pistelor de biciclete a fost o afacere de 10 milioane de euro, Administrația Străzilor fiind cercetată pentru această afacere de către Curtea de Conturi.

Acum, însă, Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, nu reușește să se hotărască în ce fel să traseze noile piste biciclete, susținând că pe carosabil este prea periculos, în ciuda cerințelor organizațiilor de bicicliști. Ultima sa idee este să copieze modelul din Copenhaga privind pistele, dar acestea sunt tocmai pe carosabil.