Publicat: 22 Februarie, 2020 - 11:03
Share

Cei sase romani de pe nava Diamond Princess (doi turiști și patru membri ai echipajului) care au cerut sa fie repatriati au ajuns in tara, sambata dimineata, si vor intra in carantina pentru o perioada de 14 zile. Testele facute inainte de imbarcarea in avion la Tokyo au fost negative.

Aeronava MApN a aterizat, in jurul orei 7.20, la Baza Aeriana 90, unde asteptau mai multe echipaje SMURD.

Seful DSU, Raed Arafat, a spus, sambata dimineata, la Digi 24, ca romanii vor ramane 14 zile in carantina, fiecare urmand sa aiba incaperea lui. Daca apar simptome, ei vor fi dusi la spital, iar daca nu, vor fi testati din nou inainte de a pleca acasa.

Cei sase cetateni romani care si-au exprimat dorinta de a reveni in tara au fost imbarcati la bordul aeronavei puse la dispozitie, in cadrul mecanismului european de protectie civila, de catre guvernul italian. Anterior imbarcarii acestia au fost testati de catre echipa medicala mobila, rezultatele testarilor fiind negative pentru infectia cu COVID-19 (Coronavirus). Aeronava a decolat de la Tokyo si a aterizat in cursul noptii la Berlin, de unde cetatenii romani au fost preluati de catre o aeronava pusa la dispozitie de catre Ministerul Apararii Nationale.

Cei doi cetateni romani infectati cu COVID-19, MAE a mentionat ca acestia sunt in continuare spitalizati in Japonia, iar starea acestora de sanatate este buna.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: