Publicat: 3 Februarie, 2013 - 17:24
Share

Vineri, 08 februarie, ora 19.30, cu aproximativ o săptămână înainte de premiera extraordinară a spectacolului "Don Giovanni", de Wolfgang Amadeus Mozart de pe scena Operei Naţionale Bucureşti, dirijorul Tiberiu Soare invită publicul la o întâlnire interactivă despre celebrul cuceritor Don Juan.

Conferinţa-eveniment, cu tema  Fascinaţia umbrei asupra sufletului în opera Don Giovanni, este organizată de ONB în parteneriat cu Fundaţia Calea Victoriei. 

Programul cultural Pentru ce mergem la Operă?, organizat de Fundaţia Calea Victoriei în parteneriat cu Opera Naţională Bucureşti, îşi propune să iniţieze tinerii şi publicul larg în frumuseţea şi complexitatea muzicii de operă, prin abordarea tematicii ei în cadrul unor conferinţe-eveniment. Noutatea proiectului constă în abordarea tematicii muzicii de operă într-o manieră interactivă şi relaxată, ce permite apropierea publicului de un stil de muzică pe cât de spectaculos, pe atât de greu accesibil pentru cei neiniţiaţi.

Subiectele abordate în cadrul conferinţelor sunt legate de spectacolele din repertoriul actual al Operei Naţionale Bucureşti. După familiarizarea cu cateva noţiuni teoretice şi istorice în cadrul conferinţelor susţinute de Tiberiu Soare, participanţii pot vedea sau revedea cu alţi ochi operele aduse în discuţie, consolidandu-şi cunoştinţele prin experienţa personală.