26 mai 2022

Despre elevi şi şcoală în două spectacole – eveniment, pe scena de la Gong!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă o selecţie de două spectacole cu un conţinut similar, pentru a deschide un dialog despre elevi şi şcoală. „Copii răi” şi „Amintiri din epoca de şcoală” culeg poveşti reale din banca elevilor, propunând adolescenţilor, părinţilor şi profesorilor teme de reflecţie pentru schimbări necesare în sistemul educaţional. Cele două producţii sunt prezentate în cadrul „Platformei de Dialog prin Cultură”, avându-i ca invitaţi speciali pe actorii Katia Pascariu, Alexandru Potocean şi pe regizorul Radu Apostol.

„Copii răi” va fi prezentat sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 18:00. Spectacolul vorbeşte despre violenţă şi supunere, despre o fetiţă de 11 ani care nu stă „cuminte în banca ei”. Despre imaginaţia care se pedepseşte pentru că îndrăzneşte să se exprime. Despre reguli şi excese care pun la colţ libertatea copiilor. „Copii răi” este un spectacol despre sistemul de educaţie din România, despre formele de violenţă care transformă o pedeapsă aparent banală într-o ameninţare colectivă, despre relaţiile de putere copii-profesori-părinţi. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră şi nu este recomandat celor cu vârsta sub 8 ani.

COPII RĂI
producător Asociaţia Culturală ADO
text: Mihaela Michailov
mişcarea scenică Farid Fairuz
regia: Alex Mihăescu
muzica: Jak Neumann
în distribuţie: Katia Pascariu

„Amintiri din epoca de şcoală” va fi prezentat duminică, 28 noiembrie, de la ora 17:00. Spectacolul porneşte de la experienţele personale pe care echipa proiectului le-a avut în anii de şcoală, documentând şi ficţionalizând momente de confruntare cu profesori, părinţi şi colegi. Poveştile personale sunt însoţite de reflecţii asupra sistemului de educaţie din România, care transformă şcoala într-un teritoriu al luptei pentru putere.

„Amintiri din epoca de şcoală” este un spectacol despre amintiri personale legate de universul şcolii, despre reîntâlnirea cu noi la şcoală, în bănci şi la tablă, cu fricile, greşelile, tăcerile şi aşteptările noastre, cu minutele în care am visat cai verzi pe pereţii claselor în care profii ne-au ridicat în picioare pentru că n-am fost atenţi. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră şi nu este recomandat celor cu vârsta sub 10 ani.

AMINTIRI DIN EPOCA DE ŞCOALĂ
de Mihaela Michailov
regia: Radu Apostol
scenografia: Maria Mandea
coregrafia: Paul Dunca
muzica: Jak Neumann
în distribuţie: Katia Pascariu şi Alexandru Potocean.

Participarea la eveniment este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 şi pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptaţi de la această regulă.

Preţul unui bilet la oricare din reprezentaţii este de 12 lei, tarif flexibil. Mai multe detalii despre condiţiile de modificare a biletelor flexibile, puteţi găsi în regulamentul afişat pe teatrulgong.ro.
CUM SE FACE DOVADA VACCINĂRII SAU A TRECERII PRIN BOALĂ

Dovada vaccinării sau trecerii prin boală pentru cetăţenii UE se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi scanat de operatorul economic/organizator prin aplicaţia mobilă de verificare, iar în cazul cetăţenilor străini şi apatrizi definiţi potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba ţării respective şi în limba engleză.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptaţi de la această regulă. Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile, precum şi pe toată durata evenimentelor rămâne obligatorie, cu excepţia copiilor cu vârsta sub 5 ani.

CONDIŢII SPECIALE ÎN CONTEXTUL EPIDEMIOLOGIC

Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare online, pe teatrulgong.ro, în limita a maxim 30% din numărul de locuri disponibile, ca măsură de siguranţă sanitară.

Preţul unui bilet este de 12 lei, tarif unic cu opţiune flexibilă, pentru a permite anularea locului şi relocarea acestuia pentru un alt spectacol al teatrului, o singură dată, în limita locurilor disponibile în momentul cererii, astfel încât spectatorii să se poată bucura fără griji de evenimente culturale. Pentru mai multe detalii, puteţi folosi numărul de telefon 0269 210 906.

Accesul în teatru este permis numai în condiţiile unui triaj observaţional, ce presupune măsurarea temperaturii fiecărui vizitator/spectator. La intrarea în teatru, este obligatorie folosirea dezinfectanţilor pentru mâini. Masca de protecţie este obligatorie pe toată durata vizitei. Toate spaţiile teatrului sunt dezinfectate în mod sistematic.

Mai mult decât atât, spaţiile publice din interiorul teatrului sunt aerisite şi dezinfectate complet, înainte de fiecare eveniment. Nebulizarea încăperilor se face cu un produs biocid de grupa I, utilizare profesională, non toxic, bactericid, fungicid, virucid şi sporicid, avizat de Ministerul Sănătăţii.