Publicat: 11 August, 2020 - 18:30
Share

O carte care lipsea de foarte multă vreme: un manual de economie – în desene! – care explică cum economia modernă prin fel și fel de acțiuni nesăbuite amenință dezvoltarea umanității, justiția socială și planeta însăși. O fac cu umor Larry Gonick, desenator renumit, și Tim Kasser, profesor de psihologie.

Scriu editorii români: „Ţi-ai imaginat vreodată că Moise, Iisus, Buddha, Martin Luther King, Thomas Jefferson şi Adam Smith vor apărea toţi în paginile aceleiaşi benzi desenate? Ei bine, acest lucru s-a întâmplat! Şi toţi abordează subiectul avuţiei, precum şi al efectelor pe care le generează aceasta: confort, bunăstare, lăcomie etc. Având în vedere însă confuzia ce domneşte în societate pe acest subiect, este o carte cum nu se poate mai bine-venită, care se adresează atât celor mici, cât şi celor mari. Să-i urăm, prin urmare, bun venit volumului de benzi desenate Hipercapitalism – economia modernă, valorile ei și cum să le schimbăm, de Larry Gonick şi Tim Kasser, o incursiune exhaustivă şi lejeră, totodată, în complicata lume a finanţelor de ieri şi de azi. Şi, mai mult ca sigur, un titlu ce îşi va găsi locul atât în bibliotecile şcolilor, cât şi pe rafturile cititorilor.”

Larry Gonick este unul dintre cei mai bine cotați autori de comicsuri de pe piața americană. Printre lucrările sale se numără: The Cartoon History of the Universe, The Cartoon Guide to Algebra, The Cartoon Guide to Biology ș.a.

Tim Kasser este autor de cărți de nonficțiune din domeniul istoriei și economiei. Printre lucrările sale se numără The High Price of Materialism și Lucy in the Sky with Diamonds.