Publicat: 21 Ianuarie, 2019 - 00:00
Share
This text will be used by screen readers

Cât de mult îi poate apropia pe oameni o misiune și o pasiune comune – dincolo de toate celelalte diferențe, inevitabile la scara unui continent cu evoluții neunitare – reiese dintr-o relație recunoscută ca fiind nu doar instituțională ci și umană.

Este vorba despre prietenia care  îi leagă pe comisarul european pentru Agricultură , britanicul Phil Hogan, și pe ministrul român al Agriculturii, Petre Daea.. Un reprezentant - încă european  - al „perfidului” Albion și un exponent sută la sută autentic al sincerității și ambițiilor carpato-dunărene. Înca de la primii pași ai colaborării dintre cele două personalități s-a născut o legătură care a depășit sistematic cadrul instituțional, bazată pe încredere și respect reciproc. Aceasta a continuat să se consolideze până în preajma preluării de către România a „ștafetei” europene . Iar cel mai bine s-a putut observa această legătură cu prilejul recentelor festivități prilejuite de preluarea președinției Consiliului, când comisarul și ministrul – totuși, atât de diferiți, și ca... altitudine – nu au avut nici o problemă în a se îmbrățișa călduros în holul aglomerat al Ateneului, luând apoi loc împreună în aceeași lojă. Ochiul indiscret al camerei i-a surprins conversând pe temele comune.

Phil Hogan și Petre Daea, reîntâlnire festivă
(foto AMOS News)

Nota bene: la un astfel de nivel, prietenia nu trebuie și nu poate să afecteze obiectivitatea și seriozitatea judecăților de fond, care guvernează cadrul instituțional. Dar, cu siguranță, poate să le optimizeze – lucru evident în calitatea de excepție a prestației românești la acest capitol important al consensului european.

Conversație în loja Ateneului - Phil Hogan și Petre Daea (Foto AMOS News)

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: