Publicat: 22 Ianuarie, 2014 - 20:26
Share

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R – Direcţia de Investigaţii Criminale, în cooperare cu autorităţile din Franţa, au efectuat în data de 21 ianuarie 2014, un număr de 5 percheziţii domiciliare, pentru executarea unei cereri de comisie rogatorie formulată de autorităţile judiciare din Franţa, în cadrul cercetărilor efectuate de autorităţile menţionate, care vizează destructurarea unei grupări infracţionale organizate, formată din 15 persoane, specializată în furturi de tractoare, de pe teritoriul Franţei.

În cauză există suspiciunea rezonabilă ca membrii grupării, cetăţeni români şi maghiari, au comis în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, începând cu luna august 2012, mai multe furturi de tractoare de la societăţi comerciale din Franţa, care aveau ca obiect de activitate vânzarea de utilaje agricole.

Ulterior, utilajele agricole erau transportate cu tiruri în Spania şi apoi în estul Europei, în special în Ungaria, unde erau comercializate în baza unor documente falsificate.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 3 milioane de euro.
Totodată, au fost puse în executare 4 mandate europene de arestare, emise de autorităţile franceze.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul I.P.J. Maramureş, I.P.J. Mureş, I.P.J. Alba şi I.P.J. Braşov.
La activităţi au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor judiciare din Franţa.