Publicat: 19 Aprilie, 2018 - 12:15

În 2017, primele brute subscrise în portofoliul Gothaer Asigurări Reasigurări pe segmentul asigurărilor agricole, incluzând aici atât culturi, cât și animale și păsări, au înregistrat o creștere de 14,7% faţă de anul precedent. Totodată, daunele plătite de companie pentru asigurările agricole şi animale şi păsări au însumat anul trecut 13,3 milioane lei, din totalul plătit în ultimii 5 ani, în valoare de aproape 51 milioane lei. 

Riscurile care au produs cele mai multe daune pe segmentul asigurărilor agricole au fost grindina şi ploaia torenţială, culturile cele mai afectate fiind cele de floarea-soarelui. În ceea ce privește repartizarea regională a pagubelor, s-au distins trei județe pentru volumul de daune înregistrate de companie în 2017: Arad, Teleorman, Constanţa.

Durata medie de plată a dosarelor de daună deschise la Gothaer ca urmare a pagubelor produse, s-a menţinut şi anul trecut ca în 2016, respectiv în termenul de maximum 4 zile (de la data depunerii ultimului document, până la data plății); administrarea acestora făcându-se în mod automat de către Gothaer, printr-un flux electronic, care permite monitorizarea și asigură respectarea termenelor agreate de instrumentare și plată.

”Modul în care gestionăm la Gothaer soluționarea dosarelor de daună este foarte important pentru noi. Investim constant în fluxurile operaționale astfel încât să putem instrumenta eficient daunele, de cele mai multe ori pe baza unei documentații minime. De exemplu, nu solicităm adeverință meteo pentru confirmarea evenimentelor semnalate de asiguraţi, iar dacă este necesară, ne ocupăm chiar noi de obținerea ei. De asemenea, nu solicităm documente justificative în cazul polițelor încheiate la cheltuieli prestabilite, cu sumă asigurată de maximum 3.000 lei/ha. Ne gândim permanent la ce putem face pentru a veni în întâmpinarea nevoilor asiguraților noștri și pentru a prelua cât mai multe din procedurile implicate de procesul de despăgubire. Dispunem de tot necesarul logistic pentru efectuarea rapidă a constatărilor de daună (de ex. autovehicule 4x4 pentru zone mai greu accesibile, camere foto cu coordonate GPS, cântare de precizie, rame metrice, drone, aplicaţii pentru încărcarea şi transmiterea instantă a informaţiilor din teren direct în sistemul de management al documentelor din cadrul companiei). Detaliile de acest gen fac diferența pentru asiguraţii noştri”, declară Alin Enescu, Director Departament Daune Gothaer Asigurări Reasigurări.

Tot din dorința de a simplifica produsele de asigurări agricole și de a fi mai aproape de clienți, Gothaer a lansat anul trecut asigurarea MicroFERMIER, care vine în sprijinul micilor agricultori ce dețin și lucrează suprafețe agricole de până în 50 hectare. Cu o sumă asigurată fixă, acest produs îi garantează agricultorului, în cazul unui eveniment asigurat, obținerea unei sume de bani necesară pentru continuarea activității sale și care nu depinde de justificarea cheltuielilor sau valorificarea producției. 

Pentru inovația adusă în domeniul asigurărilor agricole, asigurarea MicroFERMIER de la Gothaer a primit Premiul ”Produsul Anului 2017” decernat în cadrul Galei Premiilor Pieței Asigurărilor, acordat de Revista PRIMM – Asigurări & Pensii. 

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: