Publicat: 20 Martie, 2019 - 13:50
Share

Kip Thorne, laureat al premiului Nobel pentru fizică în 2017, consilier științific și producător executiv al filmului „Interstellar: Călătorind prin Univers”, vine pentru prima dată în România pe 22 martie 2019. 

În această dată, va susține conferința „Science Behind Interstellar” în cadrul evenimentului McCann/Thiess Conferences, ce va avea loc de la ora 18:00, la Grand Cinema and More (Băneasa Shopping City). McCann/Thiess Conferences este un eveniment dezvoltat de McCann/ Thiess Conferences și susținut de compania Vodafone. 
 
Kip Thorne a câștigat premiul Nobel pentru contribuțiile științifice aduse la dezvoltarea cunoștințelor legate de undele gravitaționale și este cel mai renumit savant la nivel global în ceea ce privește implicațiile astrofizice ale teoriei relativității generale, formulate de Einstein.
 
În prezentarea pe care acesta o va susține în cadrul McCann/Thiess Conferences, Kip Thorne va vorbi pasionaților de astrofizică despre teoria cuantică a gravitației, călătoriile în timp, găurile negre și singularitățile spațiului și timpului.  

Filmul „Interstellar: Călătorind prin Univers”, al cărui consilier științific și producător executiv a fost Kip Thorne, a fost nominalizat la 5 premii Oscar și a câștigat un Oscar pentru cele mai Bune Efecte Vizuale. Pentru dezvoltarea acestei producții, Kip Thorne a lucrat cu regizorii Steven Spielberg și Cristopher Nolan. Filmul științifico-fantastic „Interstellar: Călătorind prin Univers” prezintă călătoria unei echipe de exploratori spațiali într-o „gaură de vierme” (aparent creată de o inteligență extraterestră prin care se poate ajunge la planete din altă galaxie) în speranța continuării supraviețuirii umanității în altă parte. 

„Explorarea misterelor Universului reprezintă una dintre cele mai pătimașe dorințe ale omenirii. Prin descoperirile oamenilor de știință înțelegem cât de puțin știm despre el în continuare. Mă bucur că împreună cu echipa McCann Thiess Conferences am reușit să organizăm în premieră pentru România vizita laureatului la premiul Nobel pentru fizică, Kip Thorne.”, declară Bogdan Enoiu, Director General McCann Worldgroup Romania. 

Agenda lui Kip Thorne în România:

Vineri, 22 martie 2019: 
Ora 11:00 - vizită la Academia Română, unde se va întâlni cu membrii Academiei și cu studenți ai Facultății de Fizică. 
Ora 18:00 - Conferința „Science Behind Interstellar”, la Grand Cinema & More, Băneasa Shopping City. 

Sâmbătă, 23 martie 2019: 
Ora 11:00 - vizită la Institutul de Fizică de la Măgurele, unde este invitatul Profesorului Nicolae Zamfir și unde îi va cunoaște pe cercetătorii români și străini de la ELINP. Laserul de la Măgurele, care a ajuns la puterea de 10 petawatts, este considerat în prezent cel mai puternic laser din lume. 
Tema discuției de la Măgurele va fi Explorarea Universului cu ajutorul undelor gravitaționale (existența cărora a fost prezisă de Einstein in 1915). 

Ora 15:00 - vizită la Sala Polivalentă din București, unde Kip Thorne se va întâlni cu copiii prezenți la finala Campionatului Național de Robotică „First Tech Challenge”. 

La invitația McCann Thiess Conferences în România au fost deja organizate o serie de evenimente la care au participat nume care au schimbat istoria omenirii: inventatorul Internetului - Tim Berners-Lee și fondatorul Wikipedia - Jimmy Wales. 

McCann Thiess Conferences își propune să prezinte publicului larg și să aducă mai aproape personalități consacrate pe plan internațional și va continua să invite în România oameni care inspiră prin munca lor generații întregi.

Tag-uri Nume: