Publicat: 14 August, 2014 - 15:05
Share

Condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, o decizie prin care judecătorii au apărat democrația de alegători. Aceasta este concluzia unui articol publicat de jurnaliștii de la Deutsche Welle.

Aceştia sunt convinşi că românii l-ar fi votat în continuare în funcţii publice pe Dan Voiculescu, în ciuda problemelor sale cu Justiţia.
Jurnaliştii de la Deutsche Welle au făcut o analiză a contextului în care a fost condamnat Dan Voiculescu în Dosarul ICA. Ei au ajuns la concluzia că prin decizia lor judecătorii au apărat democrația de alegători.
 
"S-a făcut o clipă dreptate. Dar cât vor dura cei zece ani? N-a rămas în picioare un tărâm al urii şi psihozei, un imperiu intoxicant al propagandei, corupţiei şi nelibertăţii? Se poate apăra democraţia de alegători?, scriu analiștii Deutsche Welle. 

„În ciuda deciziei de condamnare, analiştii de la Deutsche Welle cred că Dan Voiculescu a lăsat în urma sa un imperiu al presei de propagandă. Agresarea unor jurnaliste de către suporterii Varanului, incitaţi prin demonizarea rivalului politic care s-a practicat sistematic, pe un ton clerical, de către pseudojurnaliştii recrutaţi în oştirea lui Felix”, continuă jurnaliștii. 

„Ziariştii independenţi se vor distanţa instinctiv de asemenea practici. Se vor feri să-şi considere adversarii duşmani. Şi, last but not least, vor lua aminte la avertismentele lui Elie Wiesel, evitând cu grijă să urască, pentru că ura de tipul celei răspândite de Antene otrăveşte şi sfârşeşte prin a ucide sufletele celor pe care le acaparează”, se mai precizează în editorial.